nieuws

Winkeliers Ter Aar strijden samen tegen Vomar

Branche & Bedrijf 1490

Winkeliers Ter Aar strijden samen tegen Vomar

TER AAR – De ondernemers in het centrum van Ter Aar strijden samen tegen de komst van Vomar door in drie weken tijd met een nieuw plan te komen voor de Vlinderlocatie.

De winkeliers in Ter Aar riepen dinsdagavond de gemeenteraad op ‘geen cadeautjes weg te geven’ aan de formule en projectontwikkelaar Hoorne Vastgoed, meldt het AD. Ze willen allemaal dat er geen tijdelijke supermarkt komt achter de Intratuin, waarna Vomar over vijf jaar op de Vlinderlocatie kan komen. De ondernemers hebben nu een nieuw voorstel klaarleggen voor het winkelcentrum.

Einde voor versspecialisten

De tijdelijke Vomar achter de Intratuin zou het einde kunnen betekenen voor versspecialisten in de buurt, verwacht optometrist Jeroen Valentijn: ‘De kleinere ondernemers zullen sluiten of wegtrekken en dat gaat mij ook klanten kosten. Iedere ondernemer heeft al een schadeclaim ingediend bij de gemeente.’

Supermarkt of Action en vers op Vlinderlocatie

In het hernieuwde winkelcentrum van circa 7000 vierkante meter bij de Vlinderlocatie kan binnen twee jaar een supermarkt komen, maar het is ook mogelijk dat er een Action komt en dat 1000 vierkante meter gereserveerd wordt door verswinkels. Groenteboer Rob Vaneman, woordvoerder namens de ondernemers, wil met Vomar en de projectontwikkelaar in gesprek over de invulling van het winkelcentrum. Als Vomar via de tijdelijke Intratuin-locatie een plek krijgt in Ter Aar, is dat slecht voor de onderhandelingen over het nieuwe Vlinderplan, aldus het AD.

Lees ook: Compromis in maak rond Vomar Ter Aar

Reageer op dit artikel