nieuws

Verzet tegen Aldi Uden houdt aan

Branche & Bedrijf 732

Verzet tegen Aldi Uden houdt aan

UDEN – Het verzet van omwonenden tegen de komst van een Aldi aan de Vijverlaan in Uden blijft aanhouden.

Na eerder bezwaar te hebben gemaakt kan ook een nieuw plan van Aldi de goedkeuring van de inwoners niet wegdragen. Ze vinden bovendien dat het college van burgemeester en wethouders te veel op de hand van de discounter is en ze zeggen zicht tot de laatste snik te zullen verzetten, meldt het Brabants Dagblad.

Slepend conflict

Op de kop af een jaar geleden werd bekend dat Aldi zijn oog had laten vallen op een pand waar op dat moment interieurwinkel Van Oort had gezeten. Die zou uiterlijk een jaar later het pand moeten verlaten. Aldi wil het pand slopen om op de locatie een filiaal neer te zetten. De buurt is tegen. ‘Tot het bittere einde’, zegt buurman Jaap van Dijk in de krant namens inwoners en een nabijgelegen Plus-supermarkt.

Onveilig

Ook het nu aangepaste plan deugt volgens de buurtbewoners niet. Dat is volgens hen zelfs slechter dan het eerdere. Zo vrezen de bezwaarmakers nog steeds onveilige situaties door lossende vrachtwagens, ondanks dat het laad- en losstation naar een andere kant is verplaats. Die moeten nog steeds over een parkeerterrein rijden om vervolgens achteruit in te steken. Op drukke momenten zal dat volgens hen tot ongelukken leiden. Daarbij verwachten ze extra problemen in de spits. De buurtbewoners vinden steun bij een door hen ingeschakeld onderzoeksbureau. Dat wijst eveneens op een gevaarlijke kruising. Van Dijk zegt Aldi en de gemeente aansprakelijk te houden als er ongelukken gebeuren.

Gemeente onbetrouwbaar

Van Dijk laakt de opstelling van de gemeente, met name de burgemeester. Die heeft volgens hem gezegd ook liever geen supermarkt op de locatie te zien. ‘Vervolgens doet hij  niks anders dan Aldi faciliteren. Ik heb het idee dat Uden een beetje bang is voor Aldi en mogelijke claims die er komen als ze dit plan afwijzen.’ Zo verbaast het hem dat de gemeente aan Aldi vroeg een plan aan te passen in plaats van een besluit te nemen over het oorspronkelijke plan. Hij vreest overigens dat de komst van de discounter een  voldongen feit is.  Die is volgens hem agressief volhoudend als ze een locatie op het oog hebben.

Reageer op dit artikel