nieuws

Veel explosieven gevonden bij AH Amsterdam

Branche & Bedrijf 1607

Veel explosieven gevonden bij AH Amsterdam

AMSTERDAM – De Explosieven Opruimingsdienst (EOD) moest vanmorgen in actie komen bij een vestiging van Albert Heijn in Amsterdam. Daar waren na een plofkraak veel explosieven achtergebleven.

Het betreft de vestiging van Albert Heijn aan het Lambertus Zijlplein. De EOD brengt de gevonden explosieven op een veilige plaats tot ontploffing. Kort voor zes uur vanmorgen Twitterde de politie in Amsterdam dat er explosieven waren aangetroffen ‘na een vermoedelijke poging plofkraak. Alle hulpdiensten ter plaatse. Enkele woningen worden ontruimd.’ De ontruiming werd binnen een half uur afgerond. Om ongeveer acht uur konden de omwonenden weer terug naar hun woning. In totaal werden er dertig woningen ontruimd.

Explosieven bovenop de pinautomaat

De plofkrakers hadden het gemund op de pinautomaat bij de Albert Heijn. Vermoedelijk is het de criminelen niet gelukt om de automaat tot ontploffing te brengen. De omwonenden werden door gebonk op de deuren wakker gemaakt door de politie.  ‘Vannacht rond kwart voor vier is er een poging geweest tot een plofkraak. Daarbij zijn explosieven achtergebleven op een pinautomaat’, zegt een woordvoerder van de politie tegen AT5. De recherche is op zoek naar getuigen en heeft nog geen signalement van de daders vrijgegeven.

Lees ook: Ravage bij Leeuwardense AH na plofkraak

 

Reageer op dit artikel