nieuws

‘Unilever kiest mogelijk Nestlé-manager’

Branche & Bedrijf 865

‘Unilever kiest mogelijk Nestlé-manager’

VEVEY – Unilever kiest mogelijk voor Wan Ling Martello als opvolger van topman Paul Polman, zo verwachten marktkenners.

Martello kondigde donderdag haar vertrek aan bij rivaal Nestlé als topvrouw van de regio Azië-Oceanië-Afrika. Ze zei daarbij nieuwe carrièrekansen te willen onderzoeken. Reden voor analisten om te speculeren over een overstap naar de Brits-Nederlandse voedingsmiddelengigant.

Unilever mogelijk op zoek naar vervanger Polman

Polman heeft officieel zijn vertrek nog niet aangekondigd, maar alom wordt aangenomen dat hij aan het einde van zijn termijn volgend jaar opstapt bij Unilever, en mogelijk al eerder. De onlangs spaak gelopen versimpeling van de bedrijfsstructuur, waarbij het tweede hoofdkantoor in Londen zou opgaan in dat in Rotterdam, werd gezien als een nederlaag voor Polman. Persbureau Bloomberg wist eerder al te melden dat Unilever begonnen is met de zoektocht naar een vervanger van Polman, maar dat is niet bevestigd.

Nestlé komt met resultaten

De 60-jarige Amerikaanse Martello was eerder onder meer financieel directeur bij Nestlé. Haar functie wordt overgenomen door Chris Johnson. Nestlé kwam ook met resultaten naar buiten. In de eerste negen maanden van dit jaar liep de omzet verder op in vergelijking met een jaar eerder. De afdeling waar onder meer Nespresso en huidproducten onder vallen, was goed voor het leeuwendeel van de omzetstijging. Het bedrijf ziet verder de zaken in Noord-Amerika weer wat beter gaan. Ook nemen de verkopen van babyvoeding in alle markten toe.

Lees ook: ‘Positie topman Unilever onder druk’

Reageer op dit artikel