nieuws

Ophef over spook-AH XL in Goes

Branche & Bedrijf 1584

Ophef over spook-AH XL in Goes
De nieuwe AH XL in Eindhoven is een van de zes genomineerden. Foto: Marcel van Hoorn

GOES – De PvdA-fractie eist duidelijkheid van burgemeester en wethouders over de vermeende komst van een AH XL in Goes.

In de gemeente gaat al jaren het geluid op dat Albert Heijn een XL-winkel opent. AH heeft echter nooit de intentie gehad een AH XL in de Zeeuwse gemeente te openen, blijkt uit de reactie van de formule na vragen vanuit de Goese politiek. PvdA’er Wiert Omta wil weten hoe de vork in de steel zit, meldt Pzc.nl.

Komst AH XL verantwoordt investering

Burgemeester en wethouders gebruiken de komst van een AH XL in nieuwbouwgebied Westerschans als verantwoording voor dure investeringen aan een vijftaks rotonde in Goes. Omta twijfelde, omdat er op die locatie geen ruimte is voor een supermarkt van 3000 vierkante meter en voldoende parkeergelegenheid. Dit was zijn reden voor navraag. ‘Albert Heijn weet van niets. Die megasupermarkt bestaat waarschijnlijk alleen in de hoofden van Goese politici. Die conclusie trekken we na een informatief telefoongesprek met Albert Heijn’, aldus Omta tegen de Zeeuwse nieuwssite.

Wel een AH naar Goes

Wel spreekt AH met de gemeente over de komst van de formule naar Goes, maar het is nog onbekend of het een XL of ‘normale’ supermarkt wordt.

Lees ook: AH XL Elandstraat op de schop

Reageer op dit artikel