nieuws

Nieuwe Lidl Lochem mag komen

Branche & Bedrijf 881

LOCHEM – De gemeenteraad van Lochem heeft ingestemd met de komst van een Lidl-vestiging aan de Julianaweg.

Nieuwe Lidl Lochem mag komen

De nieuwbouw heeft in de stad voor veel discussie gezorgd, maar met 15 tegen 8 was de stemverhouding maandagavond in het voordeel van Lidl. Coalitiepartij GroenLinks stemde tegen het voorstel, schrijft Lochemnieuws.nl. Het plan wijkt in ogen van de partij te veel af van een eerder plan uit 2012, waarin een minder grote vestiging van Albert Heijn op een minder groot oppervlak werd voorgesteld.

Protest buurtbewoners

Buurtbewoners protesteren al ruim een jaar tegen de komst van de Lidl in hun wijk. Zij waren ook maandagavond, toen de gemeenteraad stemde, met protestborden aanwezig. Omwonenden kunnen nog naar de Raad van State, waar wordt getoetst of de gemeente de procedure zorgvuldig heeft gevoerd. De buurtbewoners vinden de locatie die Lidl uitgekozen heeft te klein voor een supermarkt. In augustus 2017 uitten ze al hun zorgen over de gebrekkige parkeerruimte en over verkeers- en geluidsoverlast.

Lees ook: Buurtprotest tegen komst Lidl

Reageer op dit artikel