nieuws

Lidl maakt geen inbreuk op auteursrecht Philips

Branche & Bedrijf 1247

Lidl maakt geen inbreuk op auteursrecht Philips

DEN HAAG – De rechtbank in Den Haag oordeelt dat Lidl met zijn scheerapparaat geen inbreuk heeft gemaakt op het auteursrecht van Philips.

De rechtbank wees op 10 oktober de vorderingen tegen Lidl Nederland af en veroordeelde Philips tot de proceskosten. De rechter vindt dat Lidl zijn Silvercrest-scheerapparaat voldoende een eigen gezicht heeft gegeven. Ook is van nabootsing geen sprake meer, omdat het apparaat van Philips niet meer op de markt is, weet Retailtrends.nl.

Lidl-scheerapparaten

De rechtszaak ging over de scheerapparaten van Lidl. Twee jaar geleden moest de discounter deze uit de winkels halen van de kortgedingrechter, omdat ze te veel op de SensoTouch 3D-apparaten van Philips zouden lijken. Er zouden 36 overeenkomsten zijn tussen beide modellen.

Proceskosten voor Philips

Philips moet nu de proceskosten betalen. Aan de zijde van de discounter is dit bedrag al begroot op bijna €42.000.

Lees ook: Lidl delft onderspit tegen Philips

Reageer op dit artikel