nieuws

Jumbo Ten Brink wint award veiligste winkel

Branche & Bedrijf 1331

Jumbo Ten Brink wint award veiligste winkel

ALPHEN AAN DEN RIJN – Jumbo Ten Brink Food in Alphen aan den Rijn is winnaar van de de ‘Wel-zo-veilig-Award’ in de categorie detailhandel.

De Alphense Jumbo ontvangt de prijs vanwege de maatregelen die ondernemer Edwin ten Brink nam om een veilige supermarkt voor zowel medewerkers als klanten te creëren. Ten Brink gebruikt onder meer een camerasysteem met 80 camera’s en de supermarkt heeft een gesloten betaalsysteem, is in een video met Ten Brink te zien. Hij krijgt de award op maandag 8 oktober, tijdens de aftrap van de week van de veiligheid.

Geavanceerd camerasysteem

Ten Brink installeerde een geavanceerd camerasysteem nadat begin 2017 ontdekte dat bij 80 procent van de winkeldiefstallen big shoppers worden gebruikt. Een speciale medewerker bekijkt en analyseert de beelden op afwijkend gedrag. Ook medewerkers zijn daarvoor getraind. Zodra winkeldiefstal wordt vermoed, komen de medewerkers in actie en houden bijvoorbeeld een extra controle, zegt Ten Brink op Allesinalphen.nl. Daardoor nam niet alleen het aantal gepakte winkeldieven toe, er gaat ook een preventieve werking vanuit. ‘Dat vind ik nog veel belangrijker’, aldus de Jumbo-ondernemer.

Database met beelden

De beelden van betrapte winkeldieven komen in de database van het camerasysteem met automatische gezichtsherkenning. Dat slaat alarm als de betreffende persoon de winkel betreedt. De bedrijfsleiding krijgt een foto doorgestuurd. Indien ze een winkelverbod hebben, wordt de persoon direct aangesproken.

Gesloten betaalsysteem

Naast deze actieve veiligheidsmaatregelen heeft ten Brink ook een gesloten betaalsysteem geïnstalleerd. Omdat er geen kassalades zijn, maar gesloten kluizen, heeft een overval geen zin. Er kan immers geen contant geld worden buitgemaakt. Klanten krijgen het wisselgeld automatisch in een bakje. Volgens Ten Brink is het niet alleen veiliger, maar levert het bovendien tijdwinst op bij de kassa-afhandeling.

Jaarlijkse Award

Detailhandel Nederland reikt jaarlijks de ‘Wel-zo-veilig-Award’ uit in de categorie detailhandel. De awards worden tijdens de Week van de Veiligheid van het ministerie van Justitie en Veiligheid en het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) uitgereikt om het belang van preventie en veiligheid te onderstrepen.

Bekijk het interview met Edwin ten Brink:

Bron: YouTube/Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid

Reageer op dit artikel