nieuws

Dekamarkt Wormerveer voorlopig nog dicht

Branche & Bedrijf 2199

Dekamarkt Wormerveer voorlopig nog dicht
Dekamarkt Wormerveer. Foto: Google Streetview

WORMERVEER – De Dekamarkt-vestiging in Wormerveer blijft voorlopig nog gesloten. Enkele weken geleden stortte een deel van de parkeergarage boven de winkel in.

Volgens Noord-Hollands Dagblad is er aanvullend onderzoek nodig naar de veiligheid van de constructie. Pas als het sein veilig wordt gegeven, kunnen de winkel en de parkeergarage weer open.

Nog vragen over stevigheid constructie

De regionale krant meldt dat de afgelopen weken herstelwerkzaamheden zijn uitgevoerd in de parkeergarage aan Plein 13 in Wormerveer. De constructieve verbindingen zijn verstevigd, maar er zijn nog vragen over de stevigheid van de stalen liggers. Onderzocht wordt nu of hierv0or extra maatregelen nodig zijn. Dat onderzoek duurt naar verwachting nog enkele weken. Het onderzoek en de herstelwerkzaamheden zijn de verantwoordelijkheid van de eigenaar van het gebouw. Uiteindelijk beslist echter de gemeente of de parkeergarage en de Dekamarkt veilig genoeg zijn om weer te openen.

Dekamarkt-medewerkers mogen winkel in

Medewerkers van de supermarkt mogen inmiddels in beperkte aantallen wel hun winkel betreden, om bederfelijke waren en inventaris veilig te stellen. In de parkeergarage staan ook nog altijd enkele auto’s, waarvan nu wordt onderzocht of deze al tijdens het onderzoek kunnen worden weggehaald.

Geen gewonden bij instorting

Bij de instorting van de parkeergarage in Wormerveer op dinsdag 18 september raakte niemand gewond. Wel moesten twee mensen behandeld worden door ambulancepersoneel vanwege stressklachten.

Zie ook: Deel van parkeergarage Dekamarkt Wormerveer ingestort

Reageer op dit artikel