nieuws

Aldi vestigt zich in beoogd Emté-pand Enschede

Branche & Bedrijf 3208

Aldi vestigt zich in beoogd Emté-pand Enschede

ENSCHEDE – Aldi opent vrijdag 2 november een vestiging in winkelcentrum Wesselerbrink in Enschede. De discounter komt op de plek die eigenlijk bedoeld was voor een gloednieuwe Emté.

Door de overname van Emté door Jumbo (en Coop) ging de komst van Emté echter niet door. Een nieuwe Jumbo was ook geen optie, aangezien er al een grote Jumbo-vestiging pal naast de nieuwbouw zit. Distrifood meldde enkele weken geleden al dat er vermoedelijk een Aldi zou komen in het pand, dat blijkt nu inderdaad zo te zijn.

Twee Aldi’s dicht, twee nieuwe

De nieuwe Aldi gaat ten koste van een bestaande Aldi aan De Posten, in de omgeving van winkelcentrum Wesselerbrink. Elders in Enschede sluit per 1 januari nog een Aldi, te weten het filiaal aan de Lipperkerkstraat. In plaats daarvan opent eind november op het Miro-terrein een Aldi. Dat meldt de lokale nieuwssite Indebuurt.nl.

‘Helft Emté’s wordt geen Jumbo

Insiders uit de Enschedese supermarktbranche lieten recent al doorschemeren dat Jumbo niet van plan is om alle Emté-vestigingen in Enschede om te bouwen naar Jumbo. Mogelijk sluiten 3 van de 6 winkels hun deuren. Alle Emté-winkels in Enschede werden bij de verkoop van de formule eerder dit jaar toegewezen aan Jumbo. Hoewel medewerkers van de Enschedese winkels officieel nog van niks weten, gonst het in de stad van de geruchten. Zoals het er nu naar uitziet, worden alleen de winkels aan de Lage Bothofstraat, de Kuipersdijk en de Magnoliastraat daadwerkelijk Jumbo. De vestigingen aan het Oosterveld, de Akkerstraat en de Johan Wijnoltsstraat worden ofwel gesloten, of doorverkocht aan een andere keten.

Te lage omzet om te renderen als Jumbo

Dat Jumbo uitgerekend in Enschede winkels sluit, is niet gek. Topman Frits van Eerd gaf eerder al aan dat mogelijk nog een pluk Emté-winkels wordt gesloten. Enschede is al overbewinkeld met supermarkten en Jumbo heeft al 5 winkels in de stad. Ook draaien meerdere van de voormalige Sanders-supermarkten een te lage omzet om te kunnen renderen als Jumbo. Behalve in Enschede zouden ook in buurstad Hengelo, waar ook al 3 Jumbo’s zijn gevestigd, niet alle 3 Emté-winkels daadwerkelijk worden omgebouwd.

Reageer op dit artikel