Zaak rond Vomar in Ter Aar escaleert

Zaak rond Vomar in Ter Aar escaleert
Foto ter illustratie. Niet de Vomar in Den Helder.

TER AAR - De zaak rond de mogelijke komst van een nieuwe Vomar-supermarkt naar Ter Aar escaleert. De gemeente heeft Hoorne Vastgoed een officiële waarschuwing gegeven en de projectontwikkelaar op zijn beurt dreigt met een rechtszaak.

Dat meldt AD Groene Hart. Vomar maakte in juni van dit jaar bekend dat het een nieuwe 1800 vierkante meter grote supermarkt wil openen in Ter Aar. Deze supermarkt komt op een terrein achter de Intratuin dat enkele jaren geleden is gekocht door Hoorne Vastgoed. Behalve de nieuwe supermarkt komt er ook nog andere detailhandel op het terrein. Hoorne Vastgoed was oorspronkelijk de vastgoedtak van Vomar, maar werd zo’n tien jaar geleden verzelfstandigd. De komst van de Vomar is niet onomstreden aangezien de winkel buiten het centrum van Ter Aar komt.

Hoorne Vastgoed krijgt officiële waarschuwing

Volgens de gemeente was het echter nooit de bedoeling dat op het terrein een supermarkt komt. Het perceel werd gebruikt voor kassenteelt en het besluit was vooral bedoeld om het voor Intratuin mogelijk te breiden. Derhalve heeft de gemeente Nieuwkoop nu een officiële waarschuwing gestuurd aan Hoorne Vastgoed dat het niet is toegestaan om hier een supermarkt te bouwen. 'In het voorbereidingsbesluit is expliciet gezegd, dat we geen supermarkt en andere detailhandel willen hebben achter de Intratuin', zo wordt wethouder Ingwersen in de krant geciteerd.

Vomar en projectontwikkelaar stappen naar de rechter

Hoorne Vastgoed is het niet eens met de gemeente en stelt dat de plannen voor de bouw van een supermarkt niet gestopt kunnen worden. Jan Heeremans van de projectontwikkelaar, die ook namens Vomar spreekt: 'Vanuit de positie en overtuiging van de gemeente Nieuwkoop vinden we de stap van de gemeente begrijpelijk. Maar wij zijn ervan overtuigd dat met de onherroepelijke omgevingsvergunning de supermarkt zich er wel mag vestigen. We zullen dit voorleggen aan de rechtbank.' Belangrijk in de zaak is dat het voorbereidingsbesluit waar de wethouder over spreekt pas werd genomen nadat bekend werd dat Vomar een supermarkt ging bouwen op de locatie.

Lees ook: Vomar krijgt nieuwe supermarkt in Ter Aar

Joep Meijsen

Joep Meijsen

Portal manager

Joep Meijsen is als portal manager verantwoordelijk voor Distrifood.nl. Als verslaggever maakt hij interviews, reportages en nieuwsberichten en schrijft hij commentaren en analyses.