nieuws

Parkeergarage Deka Wormerveer ingestort

Branche & Bedrijf 2403

WORMERVEER – Een deel van de parkeergarage boven de Dekamarkt-vestiging in Wormerveer is dinsdag ingestort.

Parkeergarage Deka Wormerveer ingestort
Dekamarkt Wormerveer. Foto: Google Streetview

Het gaat om een deel van de tweede verdieping van de winkel aan Plein 13 in Wormerveer. Er zijn bij de instorting geen gewonden gevallen. De omgeving van de parkeergarage en de winkel werd afgezet en hulpdiensten waren onder meer met een traumahelikopter en speurhonden ter plaatse.

Dekamarkt ontruimd

Een deel van de tweede verdieping van de parkeergarage is terechtgekomen op de eerste verdieping. De garage en de Dekamarkt werden ontruimd en het gebouw werd gestabiliseerd. Ambulancepersoneel heeft twee omstanders behandeld wegens stressklachten. Het personeel van de supermarkt is opgevangen. Naastgelegen panden zijn uit voorzorg ontruimd.

Auto’s voorlopig vast in garage

Auto’s die in de gedeeltelijk ingestorte parkeergarage in Wormerveer staan, kunnen er dinsdag nog niet uit. De Veiligheidsregio laat weten dat de parkeergarage en de supermarkt eronder de rest van de dag gesloten blijven. Eigenaren van auto’s in de parkeergarage kunnen woensdagochtend contact opnemen met de gemeente Zaanstad. De gemeente voert woensdagochtend een nieuwe inspectie uit en beslist dan of autobezitters hun wagen kunnen ophalen.

Reageer op dit artikel