nieuws

Lintje voor Dick Boer bij afscheid

Branche & Bedrijf 1640

Lintje voor Dick Boer bij afscheid
Dick Boer krijgt de onderscheiding Officier in de Orde van Oranje Nassau opgespeld.

AMSTERDAM – Dick Boer is maandag bij zijn afscheid als topman van Ahold Delhaize benoemd tot Officier in de Orde van Oranje Nassau.

Boer nam in de Hermitage in Amsterdam afscheid van Ahold Delhaize, onder meer in aanwezigheid van diens opvolger Frans Muller. Die nam op 1 juli jongstleden het stokje over van Dick Boer.

Officier in de Orde van Oranje Nassau

Burgemeester Astrid Nienhuis van Heemstede, de woonplaats van Boer, benoemde de afgetreden topman tot Officier in de Orde van Oranje Nassau, de op drie na hoogste ridderorde die in Nederland wordt uitgereikt. Nienhuis had speciaal hiervoor toestemming gevraagd (en gekregen) van de Amsterdamse burgemeester Femke Halsema om haar ambtsketting te dragen in de hoofdstad.

Winkel met 24-uursoplossing

Dick Boer gaf in zijn afscheidsspeech aan op twee dingen in het bijzonder trots te zijn: hij heeft Ahold zien veranderen van een concern met winkels met fysieke producten naar een onderneming die een 24-uursoplossing biedt, en – op de tweede plaats – Ahold heeft ‘gezond als onze passie neergezet’. Volgens Boer waren het jaren van hard werken, soms zelfs slopend. En hoewel hij tevreden terugkijkt op de periode bij Ahold Delhaize, noemde hij ook de offers die zijn gezin heeft gebracht doordat hij weinig thuis was.

Dick Boer voorlopig nog adviseur bij Ahold Delhaize

De 60-jarige Boer is nu met pensioen, maar blijft tot medio 2019 nog wel betrokken bij Ahold Delhaize als adviseur. De wisseling in de top bij Ahold Delhaize beperkte zich overigens niet tot de wissel van Muller en Boer. Voormalig ING-topman Hommen volgde per 11 april president-commissaris Mats Jansson op. Jansson was voorzitter van de raad van toezicht van het bedrijf sinds de fusie in juli 2016. Hommen was tussen 2013 en 2016 ook al president-commissaris bij het concern. Bill McEwan volgde Hommen op in de rol van vice-voorzitter bij de raad van commissarissen.

Zie ook: Boer blikt terug: stop kindermarketing

Reageer op dit artikel