nieuws

‘Dorpssuper Oldehove mogelijk toch behouden’

Branche & Bedrijf 984

‘Dorpssuper Oldehove mogelijk toch behouden’
Attent Oldehove. Foto: Google Streetview

OLDEHOVE – Het Groningse dorp Oldehove behoudt in de toekomst mogelijk toch een supermarkt. De pandeigenaar van de huidige winkel geeft de moed naar eigen zeggen niet op.

Vorige week werd bekend dat het huidige ondernemersechtpaar Eric en Christien Brands hun Attent per 30 juni volgend jaar zullen sluiten. Volgens hen is het niet langer rendabel om de winkel open te houden. Verschillende factoren, waaronder het stopzetten van de Attent-formule, toenemende concurrentie en de onmogelijkheid te verhuizen, zijn daar debet aan.

Pandeigenaar: ‘Supermarkt kan hier makkelijk’

Allert Riepma, eigenaar van het winkelpand, denkt echter dat er ook na medio 2019 een winkel kan blijven in het dorp, twintig kilometer ten noordwesten van de stad Groningen. In het Dagblad van het Noorden zegt hij: ‘Het is heel jammer, want een supermarkt kan hier makkelijk. Kijk naar Noordhorn, dat heeft een bloeiende verswinkel op twee kilometer van alle genoemde concurrenten. Waarom zou het hier dan niet kunnen?’

‘Verswinkel is een goede oplossing

Riepma zegt het jammer te vinden dat de ondernemers stoppen. Volgens hem denken ze in problemen, niet in oplossingen. Ook is het volgens hem voor het dorp van levensbelang een winkel in levensmiddelen te houden. ‘Ik denk dat een verswinkel, met als aanvulling levensmiddelen, een hele goede oplossing is. Dan hoef je niet elke dag voor je verse producten als vlees, groente en brood naar een ander dorp.’

Kandidaat gezocht

Hoewel het huurcontract van het echtpaar Brands tot september volgend jaar loopt, zal de winkel na 30 juni niet meer open gaan. Riepma zegt al druk op zoek te zijn naar een ondernemer om het pand aan te verhuren. Hij vertrouwt erop dat er voldoende interesse zal zijn. ‘Ik geloof niet dat er straks helemaal geen winkel meer is in Oldehove’, citeert de regionale krant hem.

Zie ook: Attent verlaat Oldehove

Reageer op dit artikel