nieuws

Brand verwoest Budget Food Musselkanaal

Branche & Bedrijf 2117

Brand verwoest Budget Food Musselkanaal
Foto: ANP

MUSSELKANAAL – Bij een grote brand in een winkelcentrum in Musselkanaal, heeft donderdagavond ook de vestiging van Budget Food zware schade opgelopen.

De brand brak donderdagavond laat uit in een fietsenzaak aan de Marktstraat in het Groningse dorp. Al snel sloeg het vuur over naar nabijgelegen winkels in het winkelcentrum. De brandweer is tot in de loop van vrijdag bezig geweest met nablussen.

Budget Food-eigenaren meteen naar Musselkanaal

Jaap van Vuure, AH-ondernemer in Callantsoog én eigenaar van de Budget Food-keten, laat aan Distrifood weten dat hij en zijn compagnon Maarten Muller vannacht direct naar Musselkanaal zijn gereden. ‘We hebben vanochtend medewerkers en klanten opgevangen en geïnformeerd, dat was onze prioriteit. Ook zijn we leveringen gaan annuleren. Het is een enorme hoeveelheid regelwerk die op je afkomt. Het is voor het eerst dat ik dit meemaak’, aldus Van Vuure.

Van Vuure vreest het ergste

Van Vuure vreest het ergste voor zijn vestiging. ‘Ik verwacht niet dat we hier op korte termijn weer open gaan en of dat überhaupt nog kan.’ De schade, water- rook- en roetschade is enorm. ‘We mogen het pand nog steeds niet in van de brandweer. Ze moeten eerst nog onderzoek doen naar instortingsgevaar. Maar zoals het er uitziet is de hele inventaris verloren.’ Een schatting durft hij niet te maken. ‘Daar heb ik geen idee van. Maar we zijn verzekerd. Of dat voldoende is? dat is nog afwachten.’

Woonzorgcentrum en flatgebouw ontruimd

De brandweer ontruimde het nabijgelegen woonzorg- en revalidatiecentrum De Heggerank, omdat het gebouw in de rook kwam te liggen. Naast het zeven verdiepingen tellende gebouw zijn ook een flatgebouw met appartementen en 28 aanleunwoningen ontruimd. De bewoners zijn naar een opvanglocatie gebracht. Het is nog niet bekend wanneer zij terug kunnen naar hun woningen. Omdat er bij de brand veel rook vrijkwam, werd een NL-Alert verstuurd naar mensen in de omgeving. De brandweer adviseerde omwonenden in Musselkanaal deuren en ramen gesloten te houden en ventilatie uit te zetten.

Reageer op dit artikel