nieuws

Aldi Dokkum profiteert van blunder gemeente

Branche & Bedrijf 3274

DOKKUM – Gemeente Dongeradeel verleent per ongeluk de vergunning voor een Aldi-nieuwbouw.

Aldi Dokkum profiteert van blunder gemeente

Aldi deed begin mei een aanvraag voor nieuwbouw. Doordat de gemeente deze aanvraag ‘vergeten’ is, is die nu per ongeluk verleend. De uitbreidingsplannen staan haaks op het gemeentelijk beleid.

Jumbo Dokkum ‘met grote verbazing kennis van vernomen’

Titus Vogt van de Dokkumer Jumbo heeft ‘met grote verbazing’ kennis vernomen van de blunder, zegt hij tegen Distrifood. Vogt: ‘Wij, Albert Heijn, we hebben allemaal plannen en zijn veel in gesprek met de gemeente. Die plannen zijn afgelopen zomer on hold gezet vanwege het visiebeleid dat in de maak is.’ De gemeente wil de binnenstad versterken en zoekt daarom uit welke behoeften er zijn. Er bleek geen ruimte voor een extra of nieuwe supermarkt. ‘Dus nogmaals, ik heb het met grote verbazing vernomen. Er is nu niks meer aan te doen.’

Wethouder diep door het stof voor Aldi-blunder

Donderdagavond ging de verantwoordelijk wethouder Albert van der Ploeg (CDA) diep door het stof tijdens de commissievergadering. Dat was niet genoeg voor de commissieleden, schrijft de Leeuwarder Courant. Cootje Klinkenberg (PvdA) vroeg zich bijvoorbeeld af hoe het kan dat een dergelijke aanvraag door de ambtelijke molen glipt, terwijl er eind juni nog een thema-avond over de gemeentelijke supermarktstructuur plaatsvond.

Lees ook: Spar in Dokkum zoekt naar dief goededoelenpot

Reageer op dit artikel