nieuws

AH ziet markt voor maaltijdmuur in zorg

Branche & Bedrijf 1233

AMSTERDAM – Albert Heijn kijkt tevreden terug op de pilot met de AH Maaltijdmuur bij stadsziekenhuis OLVG. Aan de hand van deze testlocatie zegt AH veel potentie te zien voor de maaltijdmuur in ziekenhuizen.

AH ziet markt voor maaltijdmuur in zorg
De Maaltijdmuur op AH's hoofdkantoor in Zaandam.

De maaltijdmuur was vooral populair bij medewerkers die ‘s nachts klaar waren met hun dienst of in de weekeinden werkten. Ook van bezoekers en patiënten kregen AH en het Amsterdamse ziekenhuis goede reacties. AH-woordvoerder Pauline van den Brandhof: ‘Het is een extra mogelijkheid om maaltijden te halen als het bedrijfsrestaurant dicht is.’ Volgens een woordvoerder van OLVG heeft het bedrijfsrestaurant geen hinder ondervonden van de muur: ‘Het ging om een subtiele muur en die was daarmee geen concurrent voor het restaurant. De AH Maaltijdmuur was enkel een aanvulling.’

Hervulbare waterflessen populair

Omzet- en verkoopcijfers worden niet gegeven. Wel wordt gezegd dat vooral de hervulbare waterflessen met Amsterdam-design populair
waren. ‘Veel medewerkers lopen nu met die flessen rond’, zegt de woordvoerder van het ziekenhuis. Ook wraps, sandwiches en maaltijden
deden het goed. Een product dat volgens OLVG vroegtijdig uit de muur is gehaald, zijn maaltijdpakketten.

Toekomst voor AH Maaltijdmuur

De AH Maaltijdmuur is afgelopen weekeinde afgebroken en is nu weer beschikbaar voor een volgende locatie. Het is het nog niet bekend wat die volgende plek is. ‘Ik denk dat onze maaltijdmuur het goed doet bij bedrijven die 24/7 behoefte hebben aan gezond en voedzaam eten’, zegt Van den Brandhof. ‘Maar hij kan overal heen waar maar interesse is. Hoe meer testlocaties, hoe beter we kunnen inschatten waar de muur succesvol is.’ Een tweede maaltijdmuur is nog niet in de maak. Bij OLVG zijn momenteel geen plannen de muur definitief te plaatsen. Dit heeft te maken met een aanbesteding die momenteel loopt voor het personeels- en bedrijfsrestaurant. Mocht er behoefte zijn, dan staat niet vast dat voor AH wordt gekozen.

Lees ook: AH Maaltijdmuur verplaatst naar OLVG

Reageer op dit artikel