nieuws

AH rolt kassaloos betalen voor het eerst uit

Branche & Bedrijf 2818

AH rolt kassaloos betalen voor het eerst uit

AMSTERDAM – De proef op het hoofdkantoor van Albert Heijn met kassaloos betalen wordt voor het eerst uitgerold naar fysieke winkels. Met Tap to go heeft Albert Heijn naar eigen zeggen een Europese primeur.

Albert Heijn voert de nieuwe betalingsmethode als eerste door bij de twee AH to go’s die gevestigd zijn in het Amsterdams Medisch Centrum. Sinds vanmorgen zeven uur kunnen klanten daar met Tap to go winkelen zodat ze niet meer langs de kassa hoeven om af te rekenen. Volgende week volgt verdere uitrol van de nieuwe techniek bij de gemaksformule van Albert Heijn. Dan gaat het om de AH to go bij het metrostation op het Centraal Station van Amsterdam.

Elektronische schapkaarten scannen

De deelnemende winkels hebben elektronische schapkaarten die gescand kunnen worden met een kaart of een smartphone. Na eenmalige aanmelding via een app kunnen de deelnemers aan de proef nog sneller hun koffie of lunch halen. Het enige wat ze hoeven te doen is het schapkaartje te tappen en het product te pakken. Zo kan de klant zonder de pinpas te trekken meteen naar buiten lopen en zijn weg vervolgen. Binnen 10 minuten wordt het bedrag automatisch afgeschreven van hun rekening. CM.com, een platform voor berichten, bellen, betalingen en toegang verzorgt de technologie voor de automatische betalingen.

AH ziet uitrol Tap to go als mijlpaal

Met de spaarkaart in de app kunnen klanten ook sparen voor gratis koffie, fruit of crossaints. Albert Heijn ziet de uitrol naar eerste twee to go-vestigingen als een absolute mijlpaal. ‘Onze klanten willen we altijd en overal volop keuze, kwaliteit en gemak bieden. Met tap to go brengen we dat gemak echt naar een volgend niveau. Wie staat er nu voor z’n plezier in de rij? Met tap to go behoort dit tot het verleden en kunnen klanten vrijwel direct genieten van dat heerlijke broodje of lekker sapje’, zo wordt Jan-Willem Dockheer, directeur van AH to go geciteerd.

Voorlopig alleen Android-telefoons

In de eerste fase van de uitrol kunnen klanten tappen met de kaart of een Android telefoon. ‘De andere besturingssystemen als iOs en Windows volgen later’, aldus Albert Heijn in het persbericht. Albert Heijn heeft de techniek de afgelopen maanden al getest in de AH to go-vestiging in het hoofdkantoor van Ahold Delhaize in Zaandam. Die proef ging in december 2017 van start. Uitrol naar gewone vestigingen was toen nog voorzien voor het tweede kwartaal.

Lees ookSpar University lanceert kassaloos betalen: skippen

 

Foto's

Reageer op dit artikel