nieuws

Tbs geëist tegen supermarktsteker

Branche & Bedrijf 330

EINDHOVEN – Het Openbaar Ministerie eist tbs en dwangverpleging tegen de 41-jarige man die vorig jaar november in een Jumbo in Eindhoven met een mes stak.

Tbs geëist tegen supermarktsteker
Foto: Shutterstock

De Eindhovenaar verwondde op 11 november 2017 een klant en medewerker in de Jumbo aan de Boschdijk.

Twee pogingen tot doodslag

Volgens de aanklager is de man schuldig aan twee pogingen tot doodslag. Deskundigen zeggen dat de man al jaren psychiatrische problemen heeft en dat hij tijdens de steekpartij ‘ernstig ontregeld’ was. Ze schatten het risico op nieuw geweld hoog in. De aanklager vindt dat de feiten door de stoornis niet aan de verdachte kunnen worden toegerekend, maar vindt tbs en dwangverpleging noodzakelijk. Uitspraak is over twee weken.

Jumbo-medewerker in rug gestoken, vrouw in keel

De slachtoffers werden geraakt in vitale lichaamsdelen, aldus het Openbaar Ministerie. Het gaat om een 42-jarige vrouw die in haar keel werd gestoken. Een Jumbo-medewerker, die op het tumult afkwam, kreeg een steek in zijn rug. Omstanders en personeel wisten vervolgens de dader te overmeesteren. De slachtoffers zijn in het ziekenhuis behandeld aan hun verwondingen.

Lees ook: Medewerker Jumbo gewond bij steekpartij

Reageer op dit artikel