nieuws

Plus Briljant 2.0 naar Leek

Branche & Bedrijf 3140

LEEK – Eind november zal in winkelcentrum De Liekeblom in Leek een Plus-supermarkt openen. Het gaat om de eerste Briljant 2.0-winkel in Noord-Nederland.

Plus Briljant 2.0 naar Leek

Dat staat op de site van het Dagblad van het Noorden. Het gaat om de dertiende Plus Briljant 2.0, waarvoor de winkel fors zal worden verbouwd. Tegen de lokale krant zegt de nieuwe supermarktbaas Marco Verbeek dat de winkel tot de modernste vestigingen van de keten behoort. Verbeek: ‘En in Noord-Nederland zijn wij hier in Leek straks de eerste.’

Geen zorgen om AH, Jumbo en Lidl

Verbeek maakt zich naar eigen zeggen geen zorgen om concurrenten Albert Heijn, Jumbo en Lidl in het Groningse dorp. Leek is voor hem geen onbekend terrein, nadat hij een jaar bij AH in Leek heeft gewerkt (2012). Sinds 2015 werkt Verbeek voor Plus, waarbij hij vooral eigenaren verving of hielp bij verhuizingen.

Plus Briljant 2.0 wint strijd van Coop

Vrijdag is het huurcontract getekend door Verbeek en eigenaar Gerlof Zuidersma. Volgens eerdere geruchten zou het pand in het overdekte winkelcentrum ingevuld worden door Plus of Coop. De winkel met Briljant 2.0-formule komt op de plek waar Jumbo afgelopen mei de deuren sloot.

Lees ook: Plus verslaat markt in eerste half jaar

Reageer op dit artikel