nieuws

Jumbo City Nijmegen opent eind augustus

Branche & Bedrijf 2097

Jumbo City Nijmegen opent eind augustus
Foto: Distrifood.

NIJMEGEN – De nieuwe Jumbo City in Nijmegen opent eind augustus de deuren in het voormalige pand van V&D. Op de twee verdiepingen daarboven komt een vestiging van La Place.

Dat meldt dagblad De Gelderlander vanmorgen. De komst van de twee formules wordt al geruime tijd aangekondigd op de gevel van het voormalige pand van V&D aan de Grote Markt in Nijmegen. Ook is bekend dat Jumbo al sinds april 2017 huurder is van het pand. Tot nu toe was echter onduidelijk wanneer de vestiging daadwerkelijk de deuren zou openen. Een woordvoerder van Jumbo bevestigt in de krant dat de vestiging inderdaad eind augustus de deuren opent. Zij kan echter nog geen concrete openingsdatum noemen.

Flink gat in de Nijmeegse binnenstad

Het betreffende pand was van 1895 tot 2016 in gebruik door V&D. Bij het bombardement op Nijmegen in 1944 werd het pand als eerste getroffen. Het faillissement van V&D zorgde voor een flink gat in de Nijmeegse binnenstad. Ook de goedlopende vestiging van La Place op de bovenverdieping werd gesloten. Een tijdlang probeerde warenhuisketen Topshelf het in het pand, maar deze winkelketen hield het nog geen jaar vol.

Oud-V&D-pand weer helemaal in gebruik

Met de opening van de Jumbo City en de La Place-vestiging is het pand straks weer volop in gebruik. Sinds maart zit in het andere deel van het pand een woonwinkel. Na Amsterdam, Den Bosch, Eindhoven en Groningen is Nijmegen de vijfde locatie voor Jumbo City. De formule werd oorspronkelijk onder de naam La Place City gelanceerd in Groningen en is een mix tussen gemakwinkel en horeca.

Zie ook: AH To Go tegenover Jumbo City sluit deuren

Reageer op dit artikel