nieuws

Coop Vandaag vestigt zich op Utrechts station

Branche & Bedrijf 3589

Coop Vandaag vestigt zich op Utrechts station
Foto: Jan-Willem Houweling

UTRECHT – Coop gaat een vestiging van het concept Coop Vandaag openen onder station Utrecht Vaartsche Rijn.

Dat meldt De Utrechtse Internet Courant (DUIC). Volgens de internetkrant is deze week bekend geworden dat de al langer aangekondigde supermarkt een Coop Vandaag wordt.

Coop Vandaag op nieuw station

Het station Utrecht Vaartsche Rijn is een relatief nieuw station. Het is twee jaar in gebruik. Winkels zijn er op dit moment nog niet, maar daar gaat nu verandering in komen. Behalve Coop Vandaag komen er ook een fietsenwinkel en is er een broodjeszaak aangekondigd. De winkels zouden al eerder komen, maar volgens DUIC liep dit proces vertraging op. De Coop Vandaag wordt gevestigd aan de kant van de Westerkade en de Vaartsestraat. Klanten kunnen de winkel straks betreden via de tunnel die onder het station loopt.

Formule bestaat sinds 2015

De eerste vestigingen van Coop Vandaag openden in 2015 in Rotterdam. Aanvankelijk drie, momenteel nog twee. Pas eerder dit jaar volgde de eerste verdere uitrol van het gemaksconcept voor stedelijk gebied. Toen openden in korte tijd winkels in Groningen, Sittard en Zwolle. Een maand geleden kwam daar een zesde vestiging bij, in Breda. De vestiging in Utrecht wordt de eerste op een station.

Zie ook: De uitrol van Coop Vandaag in acht vragen

Reageer op dit artikel