nieuws

Schietende Jumbo-overvaller krijgt vijf jaar

Branche & Bedrijf 592

Schietende Jumbo-overvaller krijgt vijf jaar
Foto: Shutterstock

AMSTERDAM – De 37-jarige man die eerder dit jaar op gewelddadige wijze de Jumbo op de Wisseloord in Amsterdam-Zuidoost overviel is door de rechter veroordeeld tot een celstraf van vijf jaar. Zowel tijdens de overval als daarna vielen schoten.

Dat meldt dagblad Het Parool. De man drong op 27 maart om half vijf in de middag de Jumbo-supermarkt binnen en schoot direct twee keer met zijn pistool in het plafond. Daarna eist hij dat een caissière zijn plastic tas, volgens de krant een Jumbo-tas, vult met geld uit de kassa en doet zelf nog een greep uit andere kassa’s en maakt zich uit de voeten. De buit bedraagt uiteindelijk ruim €2600. De achtervolging  door de supermarktmanager en een klant leveren daarna niets op.

Overvaller gericht in de schouder geschoten

De politie slaagde er uiteindelijk aan de hand van tips van oplettende omstanders in om de man te achterhalen in een tuin in de buurt. De arrestatie verloopt echter niet zonder incidenten. Uiteindelijk moest de politie de man gericht in de schouder schieten om hem aan te kunnen halen. De rechter nam het de 37-jarige bijzonder kwalijk hoe gewelddadig hij te werk ging op klaarlichte dag met veel winkelende klanten in de supermarkt. Door direct bij binnenkomst te schieten heeft hij bovendien het personeel ‘doodsangsten aangejaagd’.

Verklaring dader weinig geloofwaardig

De dader verklaarde zelf dat hij zich door geheugenverlies weinig kan herinneren van wat er gebeurd is. Iemand zou iets in zijn drankje hebben gedaan. De rechter achtte die verklaring weinig geloofwaardig en stuurde de man terug naar de gevangenis.

Lees ook: AH-overvallers gepakt na crash

Reageer op dit artikel