nieuws

Jumbo benoemt managing director België

Branche & Bedrijf 4379

Jumbo benoemt managing director België
Foto: Bert Jansen

VEGHEL – Jumbo heeft Peter Isaac benoemd tot managing director België. Hij moet de Jumbo-organisatie bij onze zuiderburen vorm gaan geven.

Dat laat Jumbo weten in een persbericht. Isaac is afkomstig van Lidl België, waar hij de afgelopen veertien jaar onder meer werkzaam was als COO en lid van het management board. Isaac start op 1 september.

‘Peter Isaac kent ins en outs van Belgische winkelcultuur’

Jumbo-CEO Frits van Eerd: ‘We zijn erg blij met de komst van Peter. Om met succes de Belgische markt te kunnen bedienen, moet je de ins en outs van de winkelcultuur aldaar goed kennen.’ Zijn benoeming onderstreept de ambitie van Jumbo om op termijn een onderscheidende speler in het Belgische foodretaillandschap te worden.

Bart van den Nieuwenhof vertrekt

Managing director Bart van den Nieuwenhof heeft besloten om per 1 september a.s. La Place te verlaten. Tweeënhalf jaar na de overname door Jumbo is La Place weer volledig terug in het Nederlandse straatbeeld en werkt de restaurantketen volgens Jumbo voortvarend aan haar internationale expansie. Bart van den Nieuwenhof geeft aan dat de cirkel voor hem nu rond is en grijpt dit moment aan om zijn vleugels na zes bewogen jaren uit te slaan. ‘De gezamenlijke toekomst van La Place en Jumbo ziet er veelbelovend uit’, aldus Frits van Eerd. ‘In veel opzichten is sprake van een mooie wisselwerking tussen onze formules. Bart heeft hier mede het fundament voor gelegd. Daar zijn we hem zeer erkentelijk voor.’

La Place-oprichter tijdelijk terug

Totdat er een nieuwe managing director is benoemd, wordt La Place direct door de Raad van Bestuur van Jumbo Groep Holding aangestuurd. Zij wordt hierin bijgestaan door Paul Bringmann, de oprichter van La Place die de restaurantketen jarenlang heeft geleid. Zijn bestaande adviseurschap voor La Place wordt de komende tijd geïntensiveerd. Vanuit Jumbo gaat ook Ralph Bertrand als executive director Formule zich nadrukkelijker bezighouden met de ontwikkeling van de La Place formule. Dit in relatie tot de ontwikkeling van de verschillende Jumbo-formules waaronder de Jumbo City en Jumbo Foodmarkt.

Zie ook: Olaf de Boer nieuwe inkoopdirecteur Jumbo

Zie ook: Jumbo wil 30 Belgische winkels in 2019

Reageer op dit artikel