nieuws

Jan Linders krijgt supermarkt boven rivieren

Branche & Bedrijf 3407

Jan Linders krijgt supermarkt boven rivieren
21 februari 2018 Gennep Opening vernieuwde winkel Jan Linders te Gennep

WAGENINGEN – Jan Linders opent de eerste supermarkt boven de grote rivieren. Tot nu toe was de winkel in Arnhem Zuid het meest noordelijk gelegen, maar die is net onder de Rijn gevestigd. Maandagavond stemde de Wageningse gemeenteraad unaniem voor de komst van Jan Linders.

De fullservice-supermarkt zal in Wageningen concurreren met de Albert Heijn, Jumbo en Hoogvliet. Een kleine Spar-winkel aan de overkant van de nieuwe Jan Linders gaat sluiten. Jan Linders hoopt over anderhalf jaar de deuren te openen.

Jan Linders binnen normen verkeersoverlast

Voor de Jan Linders-supermarkt, die op de hoek komt van de Geertjesweg en Nobelweg, wordt een leegstaand pand gesloopt. Sinds 2004 wordt al gediscussieerd over de nieuwe invulling van de locatie. Door zorgen van buurtbewoners is er onder meer gepraat over verkeersveiligheid, verkeersoverlast en toegankelijkheid voor ouderen. In juni bleek de overlast van een nieuwe supermarkt binnen de normen te vallen.

Ook 75-plusser naar Jan Linders

Monique Heger, CU-raadslid in Wageningen, vroeg tijdens de gemeenteraad met name aandacht voor de senioren. De Spar-winkel die gaat sluiten wordt erg gewaardeerd door 75-plussers. De Gelderlander schrijft dat de andere, grote supermarkten voor deze doelgroep niet te overzien zijn. Wethouder Anne Janssen heeft er vertrouwen in dat Jan Linders dat goed gaat opvangen, omdat deze bekend staat om de seniorvriendelijke werkwijze. Jan Linders heeft een prijs gewonnen van ouderenbond Anbo.

Zie ook: Jan Linders: 2017 was beste jaar ooit

Reageer op dit artikel