nieuws

Dirk maakt excuses na woede om filmpje

Branche & Bedrijf 3923

Dirk maakt excuses na woede om filmpje

ALBLASSERDAM – Dirk van den Broek biedt excuses aan nadat er met woede is gereageerd op een filmpje dat op social media rondgaat. In de video is te zien dat een medewerker de stoep schoonmaakt. Mensen winden zich online erover op dat de man dit werk in de hitte moest uitvoeren en noemen het een vorm van ‘moderne slavernij’.

Het filmpje is gisteren gemaakt door een voorbijganger, Ezra Kosong Sepuluh. Tegen RTL Nieuws zegt hij dat hij niet kon aanzien dat de man op zo’n warme dag buiten op de grond moet zitten werken. Vanuit het Dirk-hoofdkantoor wordt gereageerd dat er onvoldoende rekening is gehouden met de warmte. ‘We betreuren dit zeer en hebben het opgenomen met de leidinggevende in Alblasserdam, om ervoor te zorgen dat dit niet weer gebeurt.’

Schoonhouden Dirk-pand onderdeel takenpakket

De betreffende medewerker werkt al jarenlang als vakkenvuller bij Dirk van den Broek. Vakkenvullers hebben diverse taken, laat het hoofdkantoor weten aan de nieuwssite. Op momenten dan het rustiger is in de winkel, is er ruimte om ander werk uit te voeren. Het schoonhouden van de binnen- en buitenkant van de winkelpanden valt daaronder. Regelmatig wordt een medewerker gevraagd afval of onkruid te verwijderen.

Dirk heeft het niet over discriminatie

In het filmpje zegt de medewerker dat hij niet weet waarom hij de stoep moet schoonmaken. ‘Misschien omdat ik een donkere ben’, zegt hij. In de reacties op social media noemen mensen het racistisch en een vorm van ‘moderne slavernij’. Over discriminatie doet Dirk geen uitspraken. Ze noemen de medewerker ‘een zeer gewaardeerde medewerker’.

De supermarktketen zegt niet eerder problemen te hebben gehad met deze medewerker. De Telegraaf deelt echter een Facebook-bericht van de nicht van de medewerker, waarin ze aangeeft dat haar oom vaker geklaagd heeft over hoe hij behandeld wordt. Ze zegt  daarin dat het filmpje laat zien dat haar oom met een beperking als slaaf wordt behandeld.

Reageer op dit artikel