nieuws

Coop sluit buurtsupermarkt in Wijchen

Branche & Bedrijf 2627

Coop sluit buurtsupermarkt in Wijchen

WIJCHEN – De Coop Compact in de Wijchense wijk Woezik sluit op zaterdag 1 september de deuren. Coop zet de samenwerking met de ondernemers en de huur van het pand stop.

Dat meldt dagblad De Gelderlander vanmorgen. Volgens de krant vindt Coop dat de zeshonderd vierkante meter grote supermarkt (bron: Distifood Dynamics) de winkel te dicht liggen bij de veel grotere winkel aan de Tunnelweg in Wijchen (1000 vierkante meter). Franchisers Coran en Karin Theunissen van de winkel in Woezik zijn teleurgesteld. ‘De zaak loopt heel goed. Maar het is geen optie om de winkel zelfstandig voort te zetten. Daarvoor heb je echt een bekende formule nodig, en in deze kleine locatie zijn die niet geïnteresseerd. De concurrentie in Wijchen is ook groot’, vertelt de ondernemer aan De Gelderlander.

Personeel elders aan de slag

Coop heeft beloofd dat de 24 werknemers van de winkel elders een functie krijgen bij een vestiging van de supermarktketen. De winkel in Woezik is al sinds mensheugenis een supermarkt, de afgelopen twintig jaar onder de vlag van Coop. De huidige franchisers zijn er sinds twaalf jaar actief. De grootste supermarkt van Wijchen is een vestiging van Albert Heijn. Daarnaast is er ook een Jumbo van bijna 1500 vierkante meter. De iets kleinere Emté-supermarkt wordt op termijn omgebouwd naar de Jumbo-formule.

Zie ook: Hoe Coop-winkeliers Telesuper tot een succes maakten

Reageer op dit artikel