nieuws

App NoFoodWasted nu ook voor restaurants

Branche & Bedrijf 331

App NoFoodWasted nu ook voor restaurants
Website No Food Wasted

‘s-HERTOGENBOSCH – De antivoedselverspillingsapp NoFoodWasted is nu ook voor horecabedrijven beschikbaar en niet meer alleen aan supermarkten voorbehouden.

De app NoFoodWasted is vanaf vandaag uitgebreid met de mogelijkheid om tegen gereduceerd tarief maaltijden te kopen die ‘overblijven’ bij restaurants in ‘s-Hertogenbosch. Iets meer dan tien restaurants in ‘s-Hertogenbosch hebben zich aangesloten. De mogelijkheid om ‘overgebleven’ maaltijden te kopen bij restaurants wordt hierna ook snel uitgerold in andere steden. Dit meldt NoFoodWasted in een persbericht.

Aanbod varieert per dag

De app van NoFoodWasted biedt consumenten die de app gebruiken de mogelijkheid te zien welke gerechten ‘overblijven’ bij restaurants. Dit aanbod varieert elke dag. De gerechten kunnen tegen een gereduceerde prijs worden gekocht in de app. ‘Op deze manier kun je voor een goede prijs een top maaltijd kopen, er wordt minder voedsel weggegooid/verspild en restaurants reduceren hun inkomstenderving’, aldus NoFoodWasted-ceo August de Vocht.

Met restaurants meer impact

De app was al beschikbaar bij supermarkten. Die kunnen food producten die tegen de THT datum aanzitten met korting aanbieden in de app. Door restaurants toer te voegen wordt volgens De Vocht de impact groter. ‘Door restaurants ook de mogelijkheid te bieden actief aan minder voedselverspilling te werken, wordt ons gebruikersbestand sterk uitgebreid en krijgen we een grotere impact zoals we ook als doel hebben. Wij zijn dan ook enorm blij en trots op deze stap die we hebben genomen in onze gezamenlijke strijd tegen verspilling’ aldus De Vocht, CEO NoFoodWasted.

Verschil maken

Volgens Ron Loos van Brood- en Banketbakkerij de Krakelinghe is het een goede zaak dat restaurants een kleine middenstanders nu ook ‘overtollige’ producten kunnen aanbieden. ‘Verspilling is voor iedereen zonde. Wij zijn al op diverse manieren bezig om verspilling tegen te gaan maar dankzij NoFoodWasted hebben we nu een tool die we direct in kunnen zetten om samen met onze klanten het verschil te kunnen maken. Dat is een fijne manier om iets goeds te doen.’

Aangesloten restaurants

 • Doncurado
 • Yalla Yalla Foodbar
 • Vita Verde
 • Oliva
 • Rebrown
 • Soho Den Bosch
 • Bufkes
 • Douwe Egberts Cafe
 • Habiba Cafe
 • Brood en Banketbakkerij de Krakelinghe
 • New Golden House
Reageer op dit artikel