nieuws

AH-overvallers gepakt na crash

Branche & Bedrijf 1269

AH-overvallers gepakt na crash
Foto: Shutterstock

BERKEL EN RODENRIJS – De politie heeft vrijdagavond twee jongens aangehouden na een overval op een Albert Heijn-filiaal. Na een lange achtervolging eindigden zij met hun vluchtauto op de A15 tegen de vangrail. De buit, geld en rookwaren, werd teruggevonden bij de plaats van het ongeluk.

De AH-overvallers zijn een jongen van 17 uit Capelle aan den IJssel en een man van 19 uit Rotterdam. Ze vielen vrijdagavond de Albert Heijn aan de Rozenoord in Berkel en Rodenrijs binnen en pakten rookwaren en geld uit verschillende kassalades. Een getuige meldde het voorval, waarna de politie de achtervolging startte.

Achtervolging

De politie achtervolgde de jongens met tientallen wagens en een helikopter vanaf de ruit van Rotterdam. Op hoge snelheid konden de overvallers geruime tijd wegkomen, maar op de A15, ter hoogte van Hardinxveld-Giessendam, verloor de bestuurder de macht over het stuur. De auto knalde tegen de vangrail en ging meerdere malen over de kop voordat hij in een sloot tot stilstand kwam.

De twee overvallers zijn voor controle naar het ziekenhuis gebracht en gearresteerd.


Bron: rijnmond.nl

36 overvallen in de beginmaanden van 2018

Actuele cijfers van de politie laten zien dat er tot en met de maand mei van dit jaar 36 overvallen zijn gepleegd op supermarkten. In vergelijking met dezelfde maanden in 2017 is dit aantal nagenoeg gelijk gebleven (2017: 34 overvallen).

Zie ook: Negen feiten over mobiele bendes winkeldieven

 

 

Reageer op dit artikel