nieuws

Vluchtende winkeldief springt in kanaal

Branche & Bedrijf 1706

Vluchtende winkeldief springt in kanaal

GRONINGEN – Een 43-jarige winkeldief is zaterdag in Groningen zelfs in een kanaal gesprongen om niet te worden gepakt.

De winkeldief sprong in het Groningse Van Starkenborghkanaal toen een politiehond hem dreigde vast te pakken. ‘Aan de andere kant van het kanaal werd de man aan de Winsumerweg alsnog ingerekend’, laat een politiewoordvoerder aan RTV Noord weten.

Heterdaad betrapt

De 43-jarige man werd door winkelmedewerkers van een supermarkt, vermoedelijk Plus  Gils aan de Oosterhamriklaan in Groningen, op heterdaad betrapt toen hij een fles wijn wilde stelen. Een van de winkelmedewerkers zag op beveiligingsbeelden dat de man de fles wijn pakte en zonder te betalen door de kassa ging.

Winkelverbod opleggen

Samen met drie collega’s sprak de 21-jarige medewerker de winkeldief aan. Ze eisten de fles wijn terug en wilden de man een winkelverbod opleggen. Gezien het flinke postuur van de man, hadden ze al een vermoeden dat dit mogelijk een lastige klus kon worden.

Achtervolging

Dat vermoeden bleek waar. De dief pakte zijn fiets en koos, nog steeds met de fles wijn, het hazenpad. ‘Toen ik een foto van hem wilde maken voor de politie, kreeg ik een blik bier naar mijn hoofd geslingerd. Daardoor wilde ik het er niet bij laten zitten en heb ik met een andere collega de achtervolging ingezet met het bestelbusje van onze supermarkt’, vertelt de medewerker op RTV Noord.

Winkeldief zwemt kanaal over

De inmiddels ingeseinde politie trof de man aan op een bedrijventerrein. De man probeerde zich tevergeefs tussen een stapel pallets te verstoppen. Toe de politie hem dreigde op te pakken, klom hij over een hek. ‘’Ook pepperspray hield de dief niet tegen’, aldus een politiewoordvoerder. De achtervolging eindigde nadat de man het kanaal insprong, dat over zwom, en aan de andere kant drijfnat werd ingerekend.

Reageer op dit artikel