nieuws

Werkstraf voor caissière die hielp bij Coop-overval

Branche & Bedrijf 1671

Werkstraf voor caissière die hielp bij Coop-overval
Foto: Shutterstock

NIJMEGEN – De caissière die haar vriendje hielp bij de overval op een Coop-supermarkt in Nijmegen is veroordeeld tot een werkstraf van 140 uur, waarvan de helft voorwaardelijk. Haar toenmalige vriendje, één van de twee overvallers, krijgt een werkstraf van 120 uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van twee maanden.

Dat meldt dagblad De Gelderlander vanmorgen. Het betreft de overval op de Coop-supermarkt aan de Tooropstraat in Nijmegen op 3 oktober 2016. Twee jongens van respectievelijk zestien en zeventien jaar jaar oud bedreigen het meisje bij de servicebalie met een vuurwapen en gaan er vandoor met de geldlade en een slof sigaretten. Onderzoek van de politie brengt uiteindelijk aan het licht dat het meisje achter de balie het vriendinnetje is van de zeventienjarige die de jongens alle informatie over de winkel heeft gegeven en de slof sigaretten vast heeft klaargelegd. Het bij de overval gebruikte vuurwapen is overigens nep.

Zaak achter gesloten deuren

Hoewel het drietal inmiddels meerderjarig is, werd de zaak de afgelopen periode achter gesloten deuren behandeld door de jeugdrechter. Het meisje zou tijdens de zitting hebben gezegd zich te hebben laten meeslepen door de twee jongens. De rechter liet in zijn uiteindelijke straf meewegen dat ze verder een blanco strafblad heeft en sinds de overval op het goede pad is. De toen zeventienjarige heeft ook een blanco strafblad en heeft als extra voorwaarde gekregen dat hij moet meewerken met de jeugdreclassering. De toen zestienjarige wordt ook nog verdacht van betrokkenheid bij andere delicten, waaronder straatroven. De zaak tegen hem is aangehouden.

Reageer op dit artikel