nieuws

Supermarkt-app Afgeprijsd ook voor restaurants

Branche & Bedrijf 2258

Supermarkt-app Afgeprijsd ook voor restaurants
August de Vocht (NoFoodWasted en Rabo-directeur Harold van de Wakker van Rabo Gooi- en Vechtstreek.

DEN BOSCH – De app Afgesprijsd van NoFoodWasted waarmee supermarkten producten die tegen de datum zitten goedkoper kunnen aanbieden, komt ook voor restaurants beschikbaar.

Na de supermarktbranche kunnen binnenkort ook restaurants producten en maaltijden aanbieden via de app Afgeprijsd. Dat laat initiatiefnemer August de Vocht van NoFoodWasted weten in een  persbericht. NoFoodWasted start binnenkort met de implementatie van de app bij restaurants. Die kunnen zo voedselverspilling tegengaan en nieuwe klanten bereiken, door maaltijden en producten aan te bieden die anders worden weggegooid.

Rabo nieuwe partner Afgeprijsd

Bovendien meldt De Vocht namens NoFoodWasted dat een nieuwe partner in de strijd tegen voedselverspilling is gevonden. Rabobank Gooi- en Vechtstreek gaat het initiatief zowel financieel als praktisch ondersteunen. Dat gebeurt door de app Afgeprijsd en NoFoodWasted bij klanten onder de aandacht te brengen en te introduceren om ze elkaars dienstverlening te versterken.

Voedselvraagstuk

‘We willen een substantiële bijdrage leveren aan de oplossing van het voedselvraagstuk in de wereld (Banking for Food) en we maken ons sterk voor het terugdringen van voedselverspilling’, aldus Harold van de Wakker, directeur Bedrijven van Rabobank Gooi en Vechtstreek. ‘Met de missie ‘Growing a better world together’ wil de Rabobank als toonaangevende food- en agribank bijdragen aan echte verandering.’

Voedselverspilling een bewuste keuze

De initiatieven van NoFoodWasted zorgen er naar eigen zeggen voor dat iedereen in de voedselketen, elke dag weer, een bewuste keuze kan maken om wel of niet onnodig voedsel weg te gooien. Daarmee streven ze ernaar om met onder meer de app Afgeprijsd binnen vijf jaar voedselverspilling met 50% te verminderen.

Convenant

Maart dit jaar sloot NoFoodWasted een convenant tegen voedselverspilling met elf organisaties uit ’s-Hertogenbosch en directe omgeving, om gedurende de komende drie jaar voedselverspilling in en rond ’s-Hertogenbosch aan te pakken via de Afgeprijsd-app. Het ging daarbij om drie supermarkten, vier restaurants, een onderwijsinstelling, een cateringbedrijf en de Grow Campus. De gemeente ’s-Hertogenbosch ondersteunt het convenant.

Reageer op dit artikel