nieuws

Poiesz-trucks twee weken op blauwe diesel

Branche & Bedrijf 2419

Poiesz-trucks twee weken op blauwe diesel
Foto: Jan Willem van Vliet

SNEEK – De noordelijke supermarktketen Poiesz laat zijn 22 eigen vrachtwagens vanaf begin juli twee weken lang rijden op milieuvriendelijke blauwe diesel. De stap maakt deel uit van de ondersteuning door Poiesz van de Elfwegentocht

De Elfwegentocht maakt onderdeel uit van de status van Leeuwarden als Culturele Hoofdstad 2018. Doelstelling is om Friesland zich twee weken lang fossielvrij voort te laten bewegen. ‘Als familiebedrijf heeft Poiesz van nature aandacht voor de volgende generatie, iniatieven op dit gebied worden dan ook van harte toegejuicht en daar waar mogelijk ondersteund’, vertelt Poiesz over de campagne. De keten belevert zijn 69 supermarkten, waarvan 49 in Friesland, met 22 eigen vrachtwagens. ‘Tijdens de Elfwegentocht rijden deze vrachtwagens op blauwe, milieuvriendelijke, diesel’, aldus de supermarktketen.

Poiesz ondersteunt ook Hasker Pompke

Het is niet de enige manier waarop Poiesz het project ondersteunt. ‘Naast twee weken lang rijden op blauwe diesel ondersteunt Poiesz ook het Hasker Pompke, een lokaal iniatief in het kader van de Elfwegentocht in Oudehaske, gedeeltelijk op het terrein van de Poiesz supermarkt. Hier kan onder andere twee weken lang blauwe diesel worden getank en vinden er diverse activiteiten plaats.’ Blauwe diesel wordt gemaakt van afvalproducten van de voedingsmiddelenindustrie, zoals oud frituurvet. Het product is biologisch afbreekbaar én het kan in elke dieselmotor worden gebruikt. In Friesland wordt het product al bij een aantal tankstations aangeboden.

Zie ook: Poiesz viert jubileum met mega-taart

Reageer op dit artikel