nieuws

Maurits Priem nieuwe directeur Scoupy

Branche & Bedrijf 1394

Maurits Priem nieuwe directeur Scoupy

HOOFDDORP –  Maurits Priem gaat Scoupy vanaf 1 september leiden. De oprichters van Scoupy gaan zich richten op internationale expansie van het platform.

Dat maakt Scoupy bekend. Maurits Priem, nu Strategy Director Central Europe bij Essity, gaat Scoupy vanaf 1 september leiden. Priem heeft volgens Scoupy een sterk trackrecord in de FMCG-markt en bekleedde meerdere (inter)nationale rollen bij Essity en Heinz. ‘Met zijn inhoudelijk kennis van én netwerk in deze markt, plus zijn ervaring als manager, is hij een aanjager voor verdere groei in dit segment en ontwikkeling van deze organisatie.’

Sanoma breidt belang uit

Tegelijkertijd volgt het nieuws dat Sanoma het belang in Scoupy uitbreidt. Scoupy is bekend van het realiseren van (poref-)aankopen en het genereren van achterliggende aankoopdata. Kees Wilbrink van Sanoma: ‘Zes jaar geleden is Sanoma als investeerder ingestapt in een startup. We integreren nu een succesvol en zeer snel groeiende scale-up verder in ons portfolio. Hiermee maken we het voor onze adverteerders nog aantrekkelijker en eenvoudiger om de unieke propositie van Scoupy te combineren met het enorme bereik van Sanoma.”

Oprichters naar buitenland

De oprichters van Scoupy, Geert Luyendijk, Jeroen Lubbers en Valentijn Bras, gaan zich richten op uitbreiding in het buitenland. Valentijn Bras namens de oprichters: ‘Na de snelle groei in Nederland kijken we nu naar andere landen. We blijven middels zitting in de raad van advies betrokken in Nederland. De ontwikkeling in Nederland is een belangrijke springplank voor het buitenland.’

Lees ook: Scoupy tekort A-merken door gebruik app

 

Reageer op dit artikel