nieuws

Justitie plaatst kassabon zelfscan-dief AH online

Branche & Bedrijf 4155

Justitie plaatst kassabon zelfscan-dief AH online

DEN HAAG – De persofficier van justitie in Den Haag heeft de kassabon van een winkeldief online geplaatst die bij een vestiging van Albert Heijn één blikje cola van €0,46 afrekende bij de zelfscan en vervolgens met bijna €1100 aan boodschappen de winkel wilde verlaten.

‘Met zo’n volle kar langs de zelfscankassa en maar één blikje cola afrekenen, dat valt natuurlijk op. Verdachte zal morgen worden voorgeleid bij de rechter-commissaris’, zo schrijft de persofficier op Twitter. Het personeel van de winkel heeft na het betrappen van de dief zijn of haar boodschappen alsnog langs de scanner gehaald en kwam op een kassabon van €1093,59 uit.

Drie kilo ossenhaas

De dief had onder meer vier flessen Châ­teau Mau­cail­lou ter waarde van €29 in de kar liggen, vijf pakken Ariel pods, twee flessen Châ­teau­neuf du Pa­pe, bijna een kilo entrecôte, ruim drie kilo ossenhaas, vier bakjes garnalen, bijna een kilo biologische zalm en een wokpan van €27,49. In totaal 69 producten met een totale waarde van dus bijna €1100.

Zes flessen Lanson Brute

Het hoogste individuele bedrag op de kassabon is de €179,94 voor zes flessen Lanson Brute.  De kassabon van de winkeldief bevat overigens ook onder meer bolletjes ter waarde van €1,39 en een pak toiletpapier van €2,20. Over de verdachte zelf is vooralsnog niets bekend.

Reageer op dit artikel