nieuws

Björn Kuipers (Jumbo) leidt Egypte-Uruguay

Branche & Bedrijf 2434

Björn Kuipers (Jumbo) leidt Egypte-Uruguay

JEKATERINENBURG – Jumbo-ondernemer en scheidsrechter Björn Kuipers uit Oldenzaal komt de komende weken in actie op het WK voetbal in Rusland. Vrijdag fluit hij zijn eerste wedstrijd.

Björn Kuipers heeft zijn eerste aanstelling op het wereldkampioenschap in Rusland binnen. De toparbiter fluit vrijdag in Jekaterinenburg de groepswedstrijd tussen Egypte en Uruguay.

Ook in actie op WK 2014

Het stadion in deze stad, normaliter de thuishaven van FK Oeral, biedt plaats aan 27.000 toeschouwers. Het duel begint om 14.00 uur Nederlandse tijd. De scheidsrechter uit Oldenzaal begint met zijn vaste assistenten Erwin Zeinstra en Sander van Roekel aan zijn tweede WK. Het trio kwam ook in actie op het wereldkampioenschap in 2014 in Brazilië in de groepswedstrijden Engeland-Italië en Zwitserland-Frankrijk én in de achtste finale tussen Colombia en Uruguay.

Makkelie is videoscheidsrechter

Op de eindronde in Rusland is Danny Makkelie vaste toegevoegde waarde van Team Kuipers in de hoedanigheid van videoscheidsrechter. De arbiter uit Dordrecht is een van de dertien videoarbiters op het WK en zit in elk geval bij alle wedstrijden van Kuipers in een speciale studio in Moskou achter de beeldschermen. De videoscheids kan corrigeren bij vier spelsituaties: doelpunten, strafschoppen, rode kaarten en persoonsverwisselingen (verkeerde speler krijgt een kaart).

Beste Jumbo van Nederland

De Jumbo van Björn Kuipers is in 2016 verkozen tot beste Jumbo van Nederland. De winkel van de scheidsrechter kreeg dat in december van dat jaar te horen tijdens een feest op het Mediapark in Hilversum. Kuipers en zijn vrouw Marlies openden hun voormalige C1000 aan de Deken Scholtenstraat medio 2015 als Jumbo. Aanvankelijk zou Kuipers met zijn drie C1000-vestigingen de overstap maken naar Albert Heijn, maar hij verkoos Jumbo. Zijn twee andere winkels deed hij van de hand.

Zie ook: Jumbo-ondernemer Kuipers fluit op EK 2016

Reageer op dit artikel