nieuws

Joost Leeflang directievoorzitter bij Marqt

Branche & Bedrijf 3971

Joost Leeflang directievoorzitter bij Marqt
Joost Leeflang, directievoorzitter van Marqt. Foto: Marqt

AMSTERDAM – Marqt heeft Joost Leeflang (51) per direct benoemd tot directievoorzitter. Hij moet de groeiambities van de keten gaan realiseren.

In een persbericht laat Marqt weten dat de benoeming van Joost Leeflang voortvloeit uit de missie van de duurzame supermarktketen: ‘Marqt wil haar impact vergroten en daar is groei, innovatie en professionalisering voor nodig. Ondernemen vanuit de duurzame missie van Marqt vraagt om leiderschap en flexibiliteit om snel stappen te kunnen nemen.’

‘Marqt pionierde in de Randstad’

Marqt veranderde naar eigen zeggen de afgelopen tien jaar het Nederlandse retaillandschap. ‘Oprichters Quirijn Bolle en Meike Beeren pionierden in de Randstad met de overtuiging dat het anders kan én moet in de voedselketen. Bij Marqt kunnen klanten kiezen voor smaakvolle en originele producten die op de juiste manier tot stand zijn gekomen – dus mét zorg voor natuur, dier en mens.’ De groei die Marqt doormaakte heeft geresulteerd in een eigen keuken en een vijftiental winkels in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Haarlem.

Winkelgroei is noodzakelijk

Marqt wil haar impact verder vergroten om een gezonde, eerlijke keten te kunnen blijven stimuleren. Groeien in het aantal winkels is hiervoor cruciaal volgens de keten. Bovendien wordt het concept verder aangescherpt om de leidende positie van Marqt vast te kunnen houden. Triodos en SIV stapten vorig jaar in als aandeelhouders om die ambities in de steigers te kunnen zetten.

Joost Leeflang leidt driekoppige directie

Joost Leeflang moet de plannen van Marqt zo snel mogelijk gaan realiseren. Hij vormt samen met Thijs Fleuren en Tjibbe Bouma de driekoppige directie. Leeflang wordt voorzitter van de directie en verantwoordelijk voor de commerciële portefeuille. Fleuren is volledig vrijgemaakt om zich te richten op de groei van de organisatie en de huidige operatie en Bouma blijft verantwoordelijk voor de financiën, IT, logistiek en replenishment.

Philips en INSEAD

Leeflang zat 24 jaar bij Philips voor uiteenlopende opdrachten in binnen- en buitenland. Daarnaast legde hij zich het afgelopen jaar toe op het coachen en verder brengen van duurzame ondernemingen. Ook deed hij een opleiding aan INSEAD op het gebied van duurzaamheid. ‘Kortom, Leeflang stapt in met een flinke dosis ervaring, kennis, senioriteit en energie’, aldus Marqt.

Reacties op aanstelling

Marqt oprichter Quirijn Bolle over Joost Leeflang: ‘Ik ben zeer blij en trots om Joost te mogen verwelkomen. Zijn oprechte motivatie om het voedselsysteem te verbeteren in combinatie met zijn kundigheid en ervaring maakt hem een ideale leider voor de komende fase. De afgelopen 2 jaar hebben in het teken gestaan van investering in het fundament. Onder leiding van Joost zullen we verder vorm geven aan onze Marqtwerking filosofie en onze impact vergroten door meer winkels te openen. Hierdoor kunnen we meer klanten voorzien van beter eten. Gezond en met een positieve impact op onze omgeving.’ Leendert van Driel, lid Raad van Commissarissen van Marqt voegt toe: ‘Ik ben heel blij met de komst van Joost. Het huidige team heeft Marqt ver gebracht en de stap naar de volgende fase mogelijk gemaakt. Door de komst van Joost worden we nog sterker – zo zijn we klaar voor groei om nog meer impact te maken.’

‘Eer om Marqt te helpen’

Leeflang zelf: ‘Marqt is al jaren initiator van veranderingen in de manier waarop we voedsel produceren en naar de markt brengen. Als klant maakte ik dit van dichtbij mee – ik heb altijd genoten van de bijzondere en lekkere producten. Daarom is het een eer en genoegen om Marqt te helpen de markt nog beter en breder te kunnen bereiken.’

Zie ook: meer nieuws over Marqt

Reageer op dit artikel