nieuws

Hoogvliet Scheveningen beste leerbedrijf

Branche & Bedrijf 2298

Hoogvliet Scheveningen beste leerbedrijf
Alex Goedemondt, supermarktmanager van Hoogvliet Scheveningen. Foto: Roel Dijkstra

SCHEVENINGEN – Het Hoogvliet-filiaal in Scheveningen is door het CBL verkozen tot beste leerbedrijf in de supermarktbranche.

Dat werd donderdagavond bekendgemaakt tijdens de jaarlijkse haringparty van het CBL, toevalligerwijs ook in Scheveningen.

‘Hoogvliet Scheveningen compleet leerbedrijf’

Volgens de vakjury is de Hoogvliet-vestiging een compleet leerbedrijf met leerlingen van alle niveaus. Medewerkers van de winkel kunnen kiezen uit Hoogvliets eigen bedrijfsopleidingen en daarnaast wordt
samengewerkt met het ROC Mondriaan. Supermarktmanager Alex Goedemondt volgt de leerprestaties van zijn medewerkers op de voet. ‘Zeker in een wijk als Duindorp is het mooi om jongeren de kans te geven om te groeien’, zegt Goedemondt.

Alex Goedemondt Hoogvliet Scheveningen

‘Goede leercultuur, fouten maken mag’

‘De winkel heeft een goede leercultuur waarin medewerkers en studenten intensief worden begeleid. Eerlijkheid is in de opleidingen een kernwaarde. Iedereen mag fouten maken, als je daar maar eerlijk voor uitkomt en zelf meedenkt over de oplossing’, aldus juryvoorzitter Tina Boes. ‘Daarnaast heeft deze winkel een functie in de wijk. Lokale buurtacties en de kansen die de supermarkt werkzoekenden biedt, zorgen voor een goede binding met de wijk. Dit leidt bijvoorbeeld tot relatief weinig winkeldiefstal en andere winkelcriminaliteit.’

Jumbo en Deen andere finalisten

De andere finalisten waren Jumbo Barneveld Amersfoortsestraat en Deen Uithoorn. Vorig jaar won een winkel van die laatstgenoemde formule (filiaal De Huesmolen in Hoorn) de eerste editie van de prijs.

Reageer op dit artikel