nieuws

Folderbezorger Axender vreest monopolie

Branche & Bedrijf 3935

Folderbezorger Axender vreest monopolie

AMSTERDAM – Folderbezorger Axender vreest voor het ontstaan van een monopolie op de postmarkt.

Een monopolie kan volgens Axender ontstaan als het kabinet plannen doorzet om meer samenwerking toe te laten op de postmarkt. De kans bestaat dat daardoor de twee grootste postbezorgers, PostNL en Sandd, samengaan. Spotta, concurrent van Axender, is een dochteronderneming van PostNL. Axender vreest dat een monopolist in de postmarkt zal leiden tot verschraling op de markt voor bezorging van ongeadresseerde post en huis-aan-huisbladen.

Pakket Spotta eenvoudig toevoegen

‘De kans is groot dat bij consolidatie in de postmarkt de bezorging van geadresseerde en ongeadresseerde post als eerste zal worden gecombineerd. Iedere zaterdag ontvangen consumenten post en de folder van Albert Heijn samen op de mat. Het ligt voor de hand dat hier het folderpakket van Spotta eenvoudig aan toegevoegd kan worden’, zegt directeur Thomas Hopman van Axender in het Financieele Dagblad.

Ongekend sterke positie

Hiermee zou PostNL, samen met Spotta, volgens Hopman een ongekend sterke positie kunnen verwerven op de foldermarkt. Hij wil zodoende in gesprek met het ministerie van Economische Zaken. Hopman wil de garantie dat PostNL op aanpalende markten geen misbruik mag maken van zijn machtspositie. ‘Wij willen dat EZ daar in haar beleid rekening mee houdt’, aldus de directeur van Axender.

Zie ookSupermarktfolder heeft hoogste bereik

Reageer op dit artikel