nieuws

CBL: Omzet supers €39 miljard in 2018

Branche & Bedrijf 1582

CBL: Omzet supers €39 miljard in 2018

LEIDSCHENDAM – Het CBL verwacht dat de omzet in 2018 uitkomt op €39 miljard. Vorig jaar bedroeg de omzet nog €37,5 miljard.

Volgens de supermarktkoepel draagt onder meer de stijgende verkoop van duurzaam voedsel bij aan de omzetstijging. Eerder deze maand bleek uit de zogenoemde Monitor Keurmerken 2017 dat de omzet van duurzaam geproduceerd voedsel tot €3,6 miljard is gestegen.

Minder verpakkingen in de supermarkt

In lijn met deze beweging kondigt het CBL nieuwe maatregelen aan wat betreft het gebruik van verpakkingen. ‘Vandaag spreken we af dat in 2030 minder verpakkingen in de supermarkt zijn. En de verpakkingen die we dan gebruiken zijn van gerecycled materiaal gemaakt. Dit wordt onderdeel van het nieuwe CBL-Klimaatplan dat het CBL in het najaar zal lanceren’, aldus Bert Roetert tijdens de CBL-bijeenkomst in het Kurhaus in Scheveningen.

Zwerfafval en voedselverspilling

Daarnaast heeft de branche afspraken gemaakt met Staatssecretaris Stientje van Veldhoven van Infrastructuur en Waterstaat (I&W) over het tegengaan van zwerfafval. Naast de inspanningen op het gebied van verpakkingen, wordt in het CBL-Klimaatplan ook het terugdringen van voedselverspilling, de inzet op energiebesparing, schone energie en efficiënter vervoer van levensmiddelen meegenomen. Deze maatregelen moeten leiden tot een drastische vermindering van de CO2-footprint.

Reageer op dit artikel