nieuws

Uitstel pilot winkelnavigatie AH tot half juni

Branche & Bedrijf 2184

Uitstel pilot winkelnavigatie AH tot half juni

HOOFDDORP – De winkelnavigatie-test bij de AH in Hoofddorp is uitgesteld tot half juni. Oorspronkelijk zou deze in week 19 al plaatsvinden.

De marktleider maakt het, samen met Philips en Aisle411, mogelijk dat klanten met hun mobiele telefoon de plek van producten in de winkel zien. De techniek liet het nog niet toe in week 19 van start te gaan.

Infrastructuur ligt er nu

‘Maar de infrastructuur ligt er nu. We beginnen rond half juni in de vestiging in winkelcentrum Floriande in Hoofddorp’, zegt Anoesjka Aspeslagh namens Albert Heijn tegen Distrifood. Het is voor de supermarktketen een test om te kijken wat instore-navigatie doet. De applicatie is bedoeld om in de winkel te navigeren naar het product dat je zoekt. De winkel is digitaal nagebouwd als plattegrond, en daarop navigeert de klant met een blauwe stip naar het item dat hij zoekt. ‘Denk aan Google Maps, maar dan indoor,’ liet AH al eerder weten.

Bedoeld voor mobiele telefoons

De app is in deze pilot bedoeld voor mobiele telefoons. AH wil vooral te weten komen of er bij gebruikers behoefte is aan een dergelijke toepassing en hoe nauwkeurig de technieken voor indoor-navigatie zijn. Al eerder deed AH mee aan een hackathlon in de XL in Eindhoven. Het ging daar om het winkelen voor slechtzienden – en dus ook voor niet-gehandicapten – makkelijk te maken. Het winnend idee was om de handscanner om te bouwen tot ook een navigatiemiddel. Philips kwam eerder in het nieuws doordat het met Media Markt werkte aan instore-navigatie. De plaatsbepaling wordt daarbij aangestuurd door de frequentie van ledverlichting. Aisle411 deed eerder een soortgelijke test met de Amerikaanse drogisterijketen Walgreen.

Zie ook: AH gaat winkelnavigatie testen

Meer hierover in de instore-special van Distrifood van zaterdag 26 mei.

Reageer op dit artikel