nieuws

Jumbo Nieuwkoop overstroomd na hoosbui

Branche & Bedrijf 3297

Jumbo Nieuwkoop overstroomd na hoosbui
In allerijl werd de winkel leeggehaald. Foto: Jumbo Bobeldijk

NIEUWKOOP – Jumbo Nieuwkoop van franchisenemer Bas Bobeldijk moest dinsdagavond vroegtijdig sluiten door ernstige wateroverlast na een hevige hoosbui.

Een enorme hoosbui leidde tot ernstige wateroverlast. Het dak kon de enorme hoeveelheid regen niet verwerken en daardoor stroomde het water in de winkel. Dankzij de hulp van medewerkers en inwoners van Nieuwkoop kon de winkel vanochtend (woensdag) toch weer om 8.00 uur open.

Vijf centimeter water

Rond 19.00 uur werd Nieuwkoop getroffen door een enorme regenbui. De dakgoten konden de hoeveelheid water niet aan en dat stroomde de winkel in. ‘Er stond op een gegeven moment zo’n 5 centimeter water op de vloer’, zegt ondernemer Bas Bobeldijk die zich naar zijn winkel spoedde.

Veel hulp

Met allerijl opgeroepen medewerkers en de spontane aangeboden hulp van inwoners van Nieuwkoop werden zoveel mogelijk producten/levensmiddelen gered. ‘Op de App hebben we gevraagd wie kon helpen en wie kon is ook gekomen.’ Het water stroomde vooral op de kw-afdeling binnen. ‘We hebben in hoog tempo de schappen leeggehaald om zoveel mogelijk producten te redden van het water.’

Tweede bui bleef uit

Omdat volgens Buienradar nog een hoosbui dreigde was het even afwachten wat te doen. ‘Die is er gelukkig niet gekomen.’ Met behulp van de brandweer werd zoveel mogelijk water weggepompt. ‘Daarna zijn we zelf gaan dweilen en schappen schoon en droog maken. Om vervolgens de winkel weer te gaan vullen’, aldus Bobeldijk. ‘We zijn tot 2.00 uur in de nacht doorgegaan.’ Om 6.00 kwam de ochtendploeg al opdraven om het karwei af te maken. ‘Ook de  caissières zijn veel eerder begonnen om mee te helpen. Om 8.00 uur waren we zo goed als klaar.’

Gewoon om 8.00 uur open

Door alle hulp kon de winkel vanochtend (woensdag) gewoon weer open. ‘Klanten hadden niet verwacht dat de winkel er alweer zo netjes bij zou staan. Alleen aan sommige plafondplaten kun je zien wat er is gebeurd’, aldus Bobeldijk, die veel reacties kreeg. Hij prijst de medewerkers die massaal opdraafden en van inwoners die spontaan meehielpen. ‘Het geeft een enorm goed gevoel dat medewerkers en klanten zo betrokken zijn.’

Apparatuur gespaard gebleven

De schade lijkt, gezien de hevigheid van de wateroverlast, mee te vallen. Apparatuur zoals koelingen en kassa’s zijn gespaard gebleven. ‘Gelukkig is het water ook niet in de groepenkasten gekomen.’ Wel heeft voor zo’n €10.000  tot €11.000 aan producten het niet overleefd. ‘Daar zijn we gelukkig voor verzekerd.’

Eerder wateroverlast

Bobeldijk had drie jaar terug ook al eens met wateroverlast te kampen. ‘Dat was minder dan nu. Daarna is het dak aangepast om problemen te voorkomen, maar dat is toch niet voldoende geweest. We moeten nu echt op zoek naar een structurele oplossing om duit soort overlast te voorkomen.’

Foto’s: Jumbo Bobeldijk

Foto's

Reageer op dit artikel