nieuws

Jong meisje verdacht van brand Coop Almelo

Branche & Bedrijf 2716

Jong meisje verdacht van brand Coop Almelo
Brand bij Coop Almelo. Foto: Politie Almelo/Facebook

ALMELO – De politie verdenkt een meisje van nog geen 10 jaar van brandstichting bij het filiaal van Coop in Almelo afgelopen zaterdag.

Dat meldde de politie maandagochtend op Facebook. ‘Door ons werd een onderzoek ingesteld naar de oorzaak. Vrij snel werd duidelijk dat een technische oorzaak uitgesloten kon worden. Aan de hand van camerabeelden werd duidelijk dat een minderjarig meisje bij deze brand betrokken was. (jonger dan 10 jaar). De ouders van het meisje zijn in kennis gesteld. Zo schrijft de politie Almelo op haar Facebookpagina.

Brand woedde zaterdagmiddag

De brand brak zaterdagmiddag rond 16.00 uur uit. Die ging gepaard met een flinke rookontwikkeling. De brandweer rukte met groot materiaal uit, zo blijkt uit foto’s op de  Facebookpagina Almelo Algemeen Nieuws. Dat bleek onnodig, medewerkers hadden de  brand zelf al weten te beperken toen de brandweer het overnam. Bij de brand raakte niemand gewond, wel zijn twee personen nagekeken door ambulancepersoneel, meldt Tubantia.

Enkele dagen gesloten

Het filiaal van Coop meldde zaterdag via Facebook minstens enkele dagen gesloten te zijn om de winkel schoon te maken. Naar verwachting van Coop gaat het filiaal donderdag weer open.

Reageer op dit artikel