nieuws

Hoogvliet test nieuwste variant Winestein

Branche & Bedrijf 2325

Hoogvliet test nieuwste variant Winestein
Sommelier Jasper den Hoogen geeft klanten uitleg over WineStein in een AH-vestiging. Archieffoto: Ton Kastermans

ALPHEN AAN DEN RIJN – Bij Hoogvliet wordt op dit moment de nieuwste variant van het wijnadviessysteem Winestein getest. De elektronische schapkaartjes lichten op flesniveau op.

Winestein is een systeem dat bestaat uit een in het wijnschap geïntegreerde tabletcomputer. Het complete wijnassortiment van de betreffende super is er in opgenomen.

In vier winkels led-variant

De applicatie helpt klanten een keuze te maken uit het aanbod. Momenteel maken 18 AH’s, 15 Jumbo’s en 63 vestigingen van Hoogvliet gebruik van het wijnadvies systeem. Bij 2 AH’s en 2 Hoogvliets is de ledvariant geïnstalleerd. Er zijn in deze vier winkels ledstrips geïnstalleerd op het schap, die oplichten bij de wijn die na aanbeveling wordt gekozen. De klant kan een passende wijn zoeken bij een gerecht. Zodra een gerecht wordt geselecteerd, geeft Winestein een wijnadvies.

Elektronische schapkaartjes licht op

Samen het IT-team van Hoogvliet is Winestein recentelijk doorontwikkeld.  ‘De elektronische schapkaartjes gaan straks op flesniveau oplichten als een shopper een wijn kiest’, verklaart Joost Schaaff van Winestein. ‘Dit systeem wordt op zeer korte termijn uitgerold. We zitten in de afrondende testfase.’ Ook worden vakkenvullers door dit systeem geholpen. ‘Door een scanner toe te voegen onder de tablet, ziet een vakkenvuller die een fles scant gelijk de locatie van de betreffende wijn oplichten. Daarmee wordt de bijvultijd teruggebracht.’

Zie ook: Hoogvliet: lampjes lichten op bij wijnschap

Meer hierover in de instore-special van Distrifood van zaterdag 26 mei.

 

Reageer op dit artikel