nieuws

CBL: Recordomzet met Pinksteren

Branche & Bedrijf 4088

CBL: Recordomzet met Pinksteren

LEIDSCHENDAM – Het CBL verwacht dat de Pinksteromzet dit jaar in de buurt komt van de €900 miljoen.

‘Met het lange Pinksterweekend voor de deur en mooi weer in het vooruitzicht, kopen mensen volop eten en drinken om het extra gezellig te maken. Het CBL, de koepelorganisatie van supermarkten en foodservicebedrijven, verwacht een recordomzet van €880 miljoen. Alleen met Kerstmis wordt een hogere omzet behaald. Pinksteren staat net als voorgaande jaren op de tweede plaats’, meldt de supermarktkoepel in een persbericht.

Gezond en gemak

Het CBL verwacht met name een omzetpiek binnen het assortiment gezonde en gemaksproducten.  ‘Mensen nemen, speciaal in het lange Pinksterweekend, de tijd om eten te bereiden en lekkere en gezonde hapjes te presenteren bij de koffie en de borrel. En ook hierbij geldt: Gemak dient de mens. Panklare groenten, makkelijk te bereiden vlees en vers bereide hapjes vliegen de winkels uit’, aldus het CBL.

Kerstomzet

Qua omzet is volgens het CBL de kerstperiode nog steeds koploper. Supermarkten hebben in de week voorafgaand aan Kerstmis 2017 (wk 51) bijna €1 miljard omzet gescoord, zo werd begin dit jaar duidelijk uit cijfers van onderzoeksbureau IRI. De omzet van supermarkten in week 51 kwam uit op €993 miljoen. Dat was ruim 10 procent meer dan in dezelfde week een jaar eerder. Niet eerder waren supermarkten zo dicht bij de grens van €1 miljard.

Reageer op dit artikel