nieuws

AH wil af van plastic tasjes bij agf

Branche & Bedrijf 5404

AH wil af van plastic tasjes bij agf

ZAANDAM – Albert Heijn wil van de plastic hemdtasjes bij de AGF-afdeling af.

‘We zullen deze zomer in een tiental winkels testen met onder meer herbruikbare tasjes voor groente en fruit’, laat woordvoerder Marc Potma namens Albert Heijn weten.

Verpakkingen verminderen

De marktleider is al geruime tijd bezig om verpakkingen te verminderen. Potma: ‘We kijken over het hele assortiment heen naar de mogelijkheden. Bijvoorbeeld het lussendraagtas dunner en ietsje kleiner maken. En de deksel van het bakje met zacht fruit is vervangen door een top seal.’

Plastic terugdringen

Veel ketens zijn bezig om gebruik van plastic terug te dringen. Zo moet in 2025 het plasticverbruik bij Lidl in Nederland met minimaal 20 procent zijn verlaagd. Tegelijkertijd kondigde Lidl aan, dat in 2025 alle kunststof-verpakkingen voor 100 procent gerecycled moeten worden. Vorige week stelden de Kamerleden Corrie van Brenk (50Plus), Gijs van Dijk (PvdA) en Jessica van Eijs (D66) Kamervragen over een plastic pact, naar Brits voorbeeld, dat ze ook in Nederland wenselijk achten.

Zie ook: Plastic tasjes: AH, Dirk en Jumbo volgen niet

Reageer op dit artikel