nieuws

Eerste AH Cees Weernekers buiten polder

Branche & Bedrijf 3486

Eerste AH Cees Weernekers buiten polder

HOEK VAN HOLLAND – Albert Heijn-multifranchisenemer Cees Weernekers neemt de AH-vestiging van de broers John en Wil Meershoek in Hoek van Holland over. Het is zijn eerste vestiging buiten Flevoland.

De overdracht heeft 17 juni plaats. Het betreft uitsluitend de exploitatie van de winkel. ‘Het vastgoed blijft in handen van de familie Meershoek’, aldus Robert Kramer, adjunct-directeur van Weernekers-supermarkten.

Omzet

De winkel in Hoek van Holland heeft een vvo van bijna 1500 vierkante meter. Volgens Weernekers gaat om een supermarkt die lokaal marktleider is. ‘De omzet is goed. Die ligt op het niveau van onze supermarkten in Almere en daar zijn we heel blij mee’, aldus Kramer.

Totaal vijf AH-vestigingen

Met de overname komt het aantal supermarkten van Weernekers op 5. Het is de eerste vestiging van de ondernemer buiten ‘de polder’. Weernekers exploiteert 4 vestigingen van AH in Almere. Daarvan ontwikkelde hij het vastgoed zelf. Eerder ontwikkelde de ondernemer al vestigingen elders in de Flevopolder waarvan hij de exploitatie later verkocht, maar het vastgoed behield. ‘We hadden ook interesse in het vastgoed in Hoek van Holland, maar de familie Meershoek heeft vooralsnog besloten dat te behouden.’

Weernekers verlegt bakens

Dat Weernekers nu uitbreidt buiten de polder is volgens Kramer niet zo bijzonder als het lijkt. ‘Groei in de polder is minder aannemelijk geworden. Daarom hebben we onze bakens verleg’, aldus Kramer. ‘De markt verandert en daarin gaan we mee om de continuïteit van ons  bedrijf te waarborgen.’

Verder uitbreiden

Kramer sluit verdere uitbreiding van het aantal supermarkten niet uit. ‘Als zich een kans voordoet, zullen we die zeker bekijken.’ Die kansen zijn volgens hem echter schaars. ‘Winkels van dit kaliber dienen zich niet zo vaak aan’, zegt hij over de winkel die via de Vereniging van AH Franchisenemers is aangeboden.

Afstand geen bezwaar

De afstand naar Hoek van Holland, het kantoor van Weernekers ligt in Lelystad, is volgens Kramer geen bezwaar. ‘We zijn op zoek naar een goede lokale supermarktmanager. Liefst iemand met AH-ervaring.’

Reageer op dit artikel