nieuws

Maand cel voor stelen 24 bekers Ben & Jerry’s-ijs

Branche & Bedrijf 2013

Maand cel voor stelen 24 bekers Ben & Jerry’s-ijs
Vrouw krijgt maand cel voor het stelen van 24 bekers Ben & Jerry's ijs. Foto: Facebook/Politie Westveen Zuidplas

MOORDRECHT – Een vrouw die vorige week 24 bekers Ben & Jerry’s-ijs probeerde te stelen bij een vestiging van Albert Heijn in Moordrecht, moet een maand de cel in.

De vrouw moet haar straf direct uitzitten. Dat bepaalde de rechter in Den Haag in een zogenoemde supersnelrechtzitting. Dit meldt het Brabants Dagblad op basis van een bericht op Twitter van de Politie Westveen Zuidplas.

IJs in onderbroek

De vrouw werd vorige week dinsdag op heterdaad betrapt toen ze met 24 bekers Ben & Jerry’s-ijs de supermarkt wilde  verlaten. Ze had de koude lekkernij in haar kleding verstopt. Doordat de vrouw vreemd liep en een raar geluid maakte, liep ze tegen de lamp. ‘Waarschijnlijk veroorzaakt door het feit dat er zelfs bekers ijs in haar broek verstopt zaten’, aldus de politie op Facebook.

Snelrecht

Direct na de aanhouding meldde de politie al dat de vrouw zich afgelopen donderdag in een snelrechtprocedure voor de diefstal moest verantwoorden bij de rechter in Den Haag. Na de uitspraak plaatste de politie een foto van een winkelmand met bekers Ben & Jerry’s op Facebook en Twitter met onder meer de hashtag #Misdaad loont niet.

 

Reageer op dit artikel