nieuws

Lidl opent winkel in Rotterdams monument

Branche & Bedrijf 2389

Lidl opent winkel in Rotterdams monument

ROTTERDAM – Lidl opent komende woensdag een vestiging in het Rotterdamse monument Slaakhuys. Hier huisde ooit de redactie en drukkerij van dagblad Het Vrije Volk.

Dat meldt AD vanmorgen. Het Slaakhuys is te vinden in het Rotterdamse stadsdeel Kralingen en is een zogenoemd wederopbouwmonument. Het pand werd oorspronkelijk ontworpen door de bekende architect Hein Berlage, maar werd tijdens de Tweede Wereldoorlog vernield. In 1955 werd het herbouwd onder leiding van architect Jo Vegter en vonden redactie en drukkerij van Het Vrije Volk er een plaats. De krant zat daar tot begin jaren tachtig, waarna het pand verschillende bestemmingen kreeg en zelfs langere tijd gekraakt werd.

Ook een bakkerij en een hotel

In 2007 werd het een monument. Een lokale corporatie kocht het pand enkele jaren geleden, renoveerde het en verkocht het voor herontwikkeling door aan vastgoedontwikkelaar Frame uit Rotterdam. Naast de supermarkt van Lidl opent er ook een bakkerij. Klanten van de supermarkt kunnen het eerste uur gratis parkeren. Later dit jaar opent er in het gebouw ook een luxe hotel met 74 kamers.

Reageer op dit artikel