nieuws

Lidl bouwt tweede vestiging in Doetinchem

Branche & Bedrijf 2081

Lidl bouwt tweede vestiging in Doetinchem

DOETINCHEM – Supermarktketen Lidl breidt uit met een tweede filiaal in Doetinchem. Deze komt aan het Saronixterrein aan de noordzijde van het centrum van de stad.

‘Het Saronixterrein is een topplek’, laat een woordvoerder van Lidl weten aan dagblad De Gelderlander. ‘Daarom willen we hier ook zo graag zitten.’ Het wordt de tweede vestiging voor de van oorsprong Duitse discounter in de plaats in de Achterhoek. Lidl heeft al een vestiging aan de Dr. Bardetplaats aan de oostkant van het Doetinchemse centrum. De nieuwe vestiging wordt gebouwd op een voormalig fabrieksterrein dat nu braak ligt. Bij de nieuwe supermarkt komt een parkeerplaats voor 134 auto’s waar gratis geparkeerd kan worden.

Grootste super in Doetinchem

De nieuwe Lidl wordt 2300 vierkante meter groot, waarmee de winkel de grootste zou zijn onder de huidige supermarkten in Doetinchem. Wel zijn er plannen elders in de plaats een vestiging van Albert Heijn te herbouwen, die waarschijnlijk een nog groter oppervlak krijgt. Lidl denkt ongeveer zeventig werknemers nodig te hebben in de nieuwe winkel en hoopt eind dit jaar te kunnen beginnen met de bouw.

Lees ook: Aldi en Lidl groeien sneller dan de markt

Reageer op dit artikel